Entertainment

Quicksand is de nieuwe bloedstollende serie à la Élite

09 april 2019 14:59 Aangepast: 09 april 2019 15:36
Beeld © IMDb

Netflix is ​​geen onbekende als het gaat om spannende misdaadthrillers of tienerdrama's. De nieuwe serie Quicksand is sinds vrijdag te zien en blijkt een perfecte combinatie tussen de twee. Als je fan bent van Élite, Pretty Little Liars of The Sinner, dan heb je er een nieuwe serie bij voor op je bucketlist.

Het Zweedse Quicksand is gebaseerd op het boek dat dezelfde naam draagt. De roman is geschreven door Malin Persson Giolito en gepubliceerd in 2016 - toen het ook de Nordic Crime Novel of the Year won. Het is in de eerste plaats een rechtszaaldrama. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de hoofdpersoon, Maria Norberg - die ook de bijnaam 'Maja' draagt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jane The Virgin seizoen 4 deze week nog op Netflix

De18-jarige Maja wordt gearresteerd voor haar rol in een dodelijke schietpartij op een school in een exclusieve buitenwijk van Stockholm. Haar vriend komt bij de schietpartij om. Het verhaal flitst heen en weer tussen de tegenwoordige tijd en haar herinneringen aan gebeurtenissen die leidden tot de schietpartij. Langzaam krijg je als kijker beetje bij beetje de gebeurtenissen te zien van wat er zich heeft afgespeeld. Ook krijg je steeds meer te weten over Maja’s relatie met Sebastian Fagerman en zijn disfunctionele familie.

Bingewatch de serie nu op Netflix.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Seizoen 5 Breaking Bad spin-off in 2020 op Netflix

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore