Entertainment

Doek valt voor tweede seizoen De Luizenmoeder

08 april 2019 08:23 Aangepast: 08 april 2019 09:29
Beeld © Elvin Boer

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is zondag geëindigd met hoge kijkcijfers. Naar de laatste aflevering keken meer dan 2,6 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). De NPO 3-serie was daarmee het best bekeken programma van de dag.

De Luizenmoeder was dit seizoen een ongekende kijkcijferhit. Vooral de eerste afleveringen trokken veel publiek met de tweede als hoogtepunt: bijna 4,2 miljoen kijkers bleven er half februari voor thuis. Met de cijfers van uitgesteld kijken erbij werd zelfs de grens van 5 miljoen overschreden. De afgelopen weken daalde het aantal kijkers.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Hilarisch: Is dit de uitgelekte trailer van de Luizenmoeder-film?

Of er een derde seizoen komt, is nog onduidelijk. Diederik Ebbinge, die de rol van schooldirecteur Anton speelt, stopt er in ieder geval mee. "Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt", zei de acteur eerder. De uitzending van zondag had echter een open einde, wat voor veel kijkers een onbevredigende finale was. Op sociale media spraken veel fans de hoop uit dat er toch een derde reeks komt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore