Entertainment

Erik en Caroline snappen minachting GTST niet

07 april 2019 13:22 Aangepast: 07 april 2019 13:35
Beeld © ANP

Goede Tijden, Slechte Tijden is al bijna dertig jaar een begrip op de Nederlandse televisie. Hoewel de serie nog altijd immens populair is, merkt actrice Caroline de Bruijn dat er nog altijd op wordt neergekeken. "Dat begin ik zo langzamerhand een beetje gek te vinden", vertelt ze aan NU.nl.

"Iedereen die denkt de goede smaak te vertegenwoordigen, rent gillend weg"

Neerlands langslopende soapserie vierde afgelopen vrijdag zijn 6000ste aflevering met een speciale minifilm. Caroline, die Janine speelt in de serie, en haar man Erik de Vogel zijn al jaren vaste gezichten. Ondanks al hun ervaring kunnen zij maar moeilijk inschatten wat voor impact zij op de kijkers uitoefenen. "Daar kom je pas achter als je stopt", aldus Erik, beter bekend als Ludo Sanders.

"Onze ervaring leert dat iedereen weleens van Ludo en Janine gehoord heeft en veel mensen in Nederland ons kennen. Zelfs mensen die de serie nog nooit gezien hebben." Het bereik is ongelofelijk groot", vult Caroline hem aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

GTST-bruiloft eindigt in een ware nachtmerrie

Toch zijn er nog altijd genoeg mensen volgens het duo die met minachtig over de soap spreken. "Iedereen die denkt de goede smaak te vertegenwoordigen, rent gillend weg", constateert Caroline tijdens het interview. "Als je ziet dat die serie volgend jaar dertig jaar bestaat, zal er toch wel iets zijn."

In Amerika is dat juist heel anders. "Als je in Amerika doet wat wij doen, hoef je ten eerste nooit meer te werken", leggen de tortelduifjes uit, die zowel buiten als op de set een koppel zijn. "Ten tweede gaan er veel meer deuren open, terwijl er in Nederland deuren juist dichtgaan. Je publiek is in Nederland gewoon kleiner. Als je tien jaar bezig bent om eindelijk je film te kunnen maken, kan ik me ook wel voorstellen dat je als filmmaker niet iemand kiest die al twintig jaar lang elke avond op televisie te zien is. Ik vind het wel jammer dat het niet één wereld is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal Janzen heeft rolletje in Goede Tijden, Slechte Tijden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore