Entertainment

Advocaat slachtoffer Utrecht eist verklaring minister

05 april 2019 15:26 Aangepast: 05 april 2019 16:22
Politie bij de Utrechtse tram na de schietpartij. Beeld © ANP

Advocaat Sébas Diekstra, die de vader van de doodgeschoten Roos Verschuur bijstaat, heeft gereageerd op de tip die vandaag verscheen op Twitter. Peter R. deelde het bericht dat de terrorisme-verdachte geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis.

De advocaat heeft aangegeven niet inhoudelijk te willen reageren op het bericht. Sébas had wel, namens de vader van Roos, een bericht aan de minister: Hij wil "direct maximale openheid van zaken over wat er zich, in de aanloop naar de aanslag, rondom de verdachte heeft afgespeeld én hoe deze informatie is gedeeld met de verschillende partijen." Deze reactie komt nadat Peter R. de Vries op Twitter een bericht deelde over Gökmen T. 

"Een zeer betrouwbare bron meldt mij dat Gökmen T., de dader van de aanslag in Utrecht, kort voor zijn vrijlating uit de gevangenis daar al ernstig radicaliseerde en dat vier gedetineerden daar melding van hebben gemaakt", staat er in het bericht vermeld. "In de arbeidszaal ontstond daarom zelfs een handgemeen met een bewaarder. T. wilde in de arbeidszaal - tegen de gebruiken i - op zijn gebedsmatje bidden. Hij vond dat hij daar te weinig tijd voor kreeg en dat het bovendien te lawaaierig was om te bidden. Hij kreeg daarover een woordenwisseling met een bewaarder - Joop - en gaf deze toen een kopstoot."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`