Entertainment

Mauro: van 'zielige jongen' naar familieman

05 april 2019 07:00 Aangepast: 05 april 2019 13:50
Beeld © ANP

In een openhartig interview laat Mauro Manuel zijn gezin voor het eerst zien. De uit Angola afkomstige asielzoeker die in 2011 Nederland dreigde te worden uitgezet is de afgelopen jaren uit de media gebleven.

"Ik hou zoveel van haar"

Mauro ontvangt Art Rooijakkers met camera’s van het RTL-programma Iedereen Had Het Erover. De 26-jarige werkt als systeembeheerder op een middelbare school en heeft de ambitie om in de toekomst ondernemer te worden. In zijn woonplaats Geldrop worden we voorgesteld aan vriendin Saffira en de tweejarige Nova Lou.

Mauro en Saffira zijn inmiddels zeven jaar samen. De twee zijn nog niet getrouwd: "Dat kan pas wanneer ik mijn paspoort heb of als ik mijn geboorteakte heb. Dat zijn dingen waarbij je wordt herinnerd dat het toch anders gaat bij mij", zegt Mauro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeilmeisje Laura moeder geworden van zoontje

De moeder van Mauro heeft hem op 9-jarige leeftijd op een vliegtuig naar Nederland gezet. Nu Mauro zelf vader is, zet dit hem aan het denken. "Dat gevoel wat ik bij haar heb – ik hou zoveel van haar – dat zou ik mij nooit kunnen voorstellen, dat ik haar weg zou doen", vertelt Mauro met een brok in zijn keel. "Ik snap het gewoon niet." Mauro geeft aan geen behoefte te hebben om contact te zoeken met zijn biologische moeder.

De foto van Mauro met een rollende traan over zijn wang maakte veel indruk op het Nederlandse publiek. Toch is hij niet blij met het portret: "Ik vind dat eigenlijk geen leuke foto. Die foto blijft mij achtervolgen. Dat vind ik jammer want daardoor blijf je nog steeds de zielige jongen van toen, terwijl ik al veel verder ben."

Iedereen Had Het Erover met Mauro wordt 11 april uitgezonden op RTL4 en is nu te zien bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`