Entertainment

Bas van Werven openhartig over maagverkleining

03 april 2019 18:07 Aangepast: 03 april 2019 18:07
Beeld © ANP

Ex-EenVandaag presentator Bas van Werven heeft een maagverkleining gehad, kondigt hij aan in zijn podcast Petrolheads. "Dan kan ik ook weer auto's in waar ik anders niet in kan", zegt hij over zijn keuze.

"Ik was de Barbapapa die achter het stuur ging" 

De presentator vecht nu tegen de weegschaal. "Ik ben heel dik, ik woog 154 kilo en ik heb een maagverkleining gehad, zodat ik naar een gezond gewicht terugga", vertelt Bas over de behandeling. Hij is een autoliefhebber, wat wel blijkt uit de titel van zijn podcast, maar hij was niet tevreden over hoe hij eruitzag in een voertuig. "De mensen van onze leeftijd kennen Barbapapa nog en ik was de Barbapapa die achter het stuur ging." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bas van Werven terug naar BNR

Dankzij de operatie heeft Bas nu een positief vooruitzicht. "Ik denk dat wij kunnen stellen dat ik bij aflevering 125 net zoveel weeg als jij", zegt hij tegen zijn 90 kilo wegende collega. "Het mooie is dat ik hierdoor langer meega en ook aflevering 125 ga halen." Die aflevering van de podcast wordt pas over anderhalf jaar opgenomen, dus Bas heeft nog wel wat tijd te gaan voor hij zijn streefgewicht bereikt. 

Bas is niet de enige BN'er die zo'n maagoperatie heeft gehad, ook Patty Brard heeft de medische ingreep ondergaan. De presentatrice is altijd heel openhartig geweest over de procedure en wat het haar heeft opgeleverd. De twee treden hiermee in de voetsporen van onder anderen Bastiaan van Schaik, Annet Malherbe en Hanneke Groenteman. 

Luister hier naar de podcast van Bas. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore