Entertainment

Prinses Beatrix regelmatig op eigen houtje naar Rijksmuseum

02 april 2019 11:56 Aangepast: 02 april 2019 12:01
Beeld © ANP

Niet alleen de 'gewone burger' neemt graag een duik in de wondere wereld van het Rijksmuseum om wat cultuur te snuiven. Ook prinses Beatrix is groot fan! Volgens directeur Taco Dibbits brengt ze dan ook regelmatig een bezoekje, zo laat hij weten in de VARAgids.

"Zij wil natuurlijk ook soms uit haar realiteit stappen en genieten van kunst"

Bij de directeur van het Rijksmuseum is naast zijn eigen museum ook het Scheepvaartmuseum en de Portugese Synagoge in Amsterdam geliefd. Maar daar denkt Beatrix anders over volgens hem. In het interview laat Taco Dibbits namelijk doorschemeren dat onze voormalig koningin regelmatig een bezoekje brengt aan het Rijks. En dat doet ze volledig op eigen houtje.

"Zij wil natuurlijk ook soms uit haar realiteit stappen en genieten van kunst. Net als andere bekenden die hun horizon willen verbreden", waarbij hij doelt op die keer dat kunstenaar David Hockney in Amsterdam was voor de opening van zijn expositie in het Van Gogh Museum. Hij bezocht zijn eigen tentoonstelling destijds drie keer incognito én kocht zijn eigen kaartjes. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Beatrix behoort tot belangrijkste kunstverzamelaars

Ook Henny Vrienten bracht in de tijd van het Doe Maar-succes vaak een bezoek aan het museum om tot rust te komen door de schilderijen. Hetzelfde geldt voor Brad Pitt, die regelmatig wordt gespot in het hartje van Amsterdam. "Het mooie is dat de Amerikaanse pers dan gelijk schrijft – evenals bij zijn bezoek aan de Documenta in Kassel – dat hij aanwezig is, omdat hij kunst wil kopen. Dat kan natuurlijk helemaal niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore