Entertainment

Alles is op: Gert Verhulst stopt met Samson en Gert

02 april 2019 10:38 Aangepast: 02 april 2019 12:04
Beeld © ANP

Gert Verhulst zal niet langer meer te zien zijn naast zijn trouwe viervoeter Samson. Dat maakte Studio 100-baas Gert Verhulst zojuist bekend tijdens een speciale persconferentie.

Na bijna 30 jaar zijn de chocolade, koekjes en limonade dan toch écht op. De 51-jarige Gert Verhulst, tevens het hoofd van entertainmentbedrijf Studio 100, kroop jaren in de rol van Gert in het gelijknamige televisieprogramma Samson en Gert. Toch komt daar nu definitief een einde aan. Zo liet de Belg zojuist weten via een persconferentie. "Ik heb het met heel veel plezier gedaan", zegt hij. "Zonder Samson was er geen Studio 100 geweest. Samson is namelijk de Mickey Mouse van Studio 100."

"Ik doe het nog altijd graag en ik heb er veel goesting in. Maar ik wil het moment voor zijn, dat er straks een zielig oud ventje naast een pop liedjes staat te zingen", licht Gert zijn beslissing toe. Het stoppen van de acteur en baas van Studio 100 betekent overigens niet dat Samson ook stopt. "Maar over het hoe en wat delen we later nog meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Relatie Gert Verhulst sterker door affaire met Josje

Vanaf 21 december neemt Gert afscheid met een jubileumvoorstelling in het pop-uptheater van Studio 100 in het Belgische Puurs, met de volledige cast van het populaire kinderprogramma. Daar worden meerdere shows gespeeld. Voor de echte laatste keer dat Gert samen met zijn trouwe viervoeter het podium betreedt, is nog geen datum geprikt. "De show loopt zolang er tickets worden verkocht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gert Verhulst laat aan zich sleutelen

De Vlaamse kindertelevisieserie is inmiddels een begrip en wordt sinds 2 september 1990 al uitgezonden bij de VRT. Twee jaar later, op 29 september 1992, maakten de Nederlandse kinderen kennis met het komische duo van wie de bel altijd stuk was. Ook behaalde de show grote successen met nummers zoals Ochtendgymnastiek, Samsonrock en Alles is op.

In 2006 kwam er na vijftien seizoenen een einde aan de reguliere afleveringen, maar eind 2014 werd de draad toch weer opgepakt. De geliefde show kreeg toen, ter gelegenheid van Kerstmis, een aantal nieuwe afleveringen in 'Ardens bungalowdecor'. Deze afleveringen kregen de verzamelnaam Samson en Gert Winterpret. 

`