Entertainment

Debuutalbum Billie Eilish goed ontvangen door fans

29 maart 2019 08:51 Aangepast: 29 maart 2019 10:07
Beeld © Getty Images

Zangeres Billie Eilisch heeft vrijdagochtend haar debuutalbum When we all fall asleep, where do we go? gelanceerd. De plaat bevat veertien tracks. De gezaghebbende entertainmentsite Knack Focus omschrijft het werk als “een koortsdroom tussen puberteit en volwassenheid”.

"Ik heb pas vijf nummers gehoord en het is nu al mijn favoriete album ooit”

De 17-jarige heeft zich in korte tijd ontpopt tot een fenomeen. Ze brak door met titelsong Bored van de succesvolle Netflix-serie 13 Reasons Why en heeft inmiddels op Spotity meer dan 27 miljoen luisteraars per maand. Haar video’s op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken. De zangeres was vorige maand in Nederland voor een optreden in TivoliVredenburg en een speciaal ‘geheim concert’ voor 3FM.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans barsten in huilen uit bij 3FM-concert Billie Eilish

De fans zijn vrijdagochtend in diverse talen lyrisch over haar debuutplaat. De hashtags Billie en BillieEilish waren binnen de korte keren trending op Twitter. “Ik heb pas vijf nummers gehoord en het is nu al mijn favoriete album ooit”, schrijft ChattyMadcast. “Een hele nacht gewacht op dit meesterwerk en nu met tranen op repeat luisteren”, prijst LambrixJonathan.

De Amerikaanse ster heeft haar fans aangeraden het album in de juiste volgorde te luisteren, omdat de nummers één verhaal vertellen. Zij waarschuwt dat het album niet één ‘sound’ heeft; haar doel was naar eigen zeggen elk liedje zo anders mogelijk te laten klinken.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore