Entertainment

Down met Johnny weet kijkers wederom te ontroeren

26 maart 2019 15:00 Aangepast: 26 maart 2019 16:43
Beeld © SBS/Ruth van Baaijen

De aflevering van Down met Johnny gisteravond heeft kijkers weer behoorlijk geëmotioneerd. Dat heeft niet alleen te maken met hoe Johnny de Mol programma presenteert, maar vooral door de bijzondere kandidaten die erin verschijnen. Roderick, Bram en Joris hebben deze week een glansrol te pakken.

"Een complete verrassing"

In het programma gaat Roderick op een speciale missie: hij wil dat zijn opa leert koken. De oma van de jongen is namelijk overleden en hij vindt het zielig voor zijn 'beste vriend.' Om hem te verrassen besluit Johnny een make-over te ondergaan en hem op te zoeken in zijn lievelingsbioscoop. Wanneer Johnny hem vertelt dat hij een grap bij hem uithaalt, heeft Roderick het al heel snel door. "Johnny de Mol", roept hij en geeft de presentator meteen een knuffel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol en André Hazes weer samen op het podium

Roderick's grootste wens is om met zijn opa te kunnen koken. Het is pas vier maanden geleden dat zijn oma is overleden en zijn opa eet nu alleen nog kant-en-klaar-maaltijden. Hier moet verandering in komen en daarom heeft hij de hulp van Johnny ingeschakeld. De jongen wil zijn bijzondere band met zijn grootvader namelijk levendig houden. Vlak na zijn geboorte gingen Roderick's ouders scheiden, dus opa en oma namen veel van de zorg op zich. Zijn tweelingzus en hijzelf kwamen vaak over de vloer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Down met Johnny emotioneert met eerste aflevering

"Heel spannend", zegt Roderick vlak voordat hij samen met Johnny zijn opa Chris gaat verrassen. Wanneer Roderick vertelt aan Chris waarom ze er zijn, raakt opa een beetje geëmotioneerd. Eenmaal aangekomen bij het restaurant is het dan tijd om de handen uit de mouwen te steken. "Wil je voor m'n vriend opa leren om te koken?", vraagt Roderick aan chef-kok Ron Blaauw. "Tuurlijk", antwoordt hij. 

De twee gaan hard aan de slag en bereiden verschillende gerechtjes voor om aan hun vrienden en familie voor te schotelen. Dit is een verrassing voor Chris, die dacht dat ze alleen zouden eten. Chris krijgt het komende jaar ook iedere week een box verse groenten en hapjes opgestuurd, zodat hij z'n kooktalenten verder kan ontwikkelen. "Ik vind het een heel leuke dag", vertelt Roderick aan zijn opa. "Een complete verrassing. En dat van hem", reageert Chris en pinkt weer een traantje weg. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol hoeft niet net zo rijk te worden als zijn pa

Ook beste vrienden Bram en Joris komen in de aflevering aan bod. De hele aflevering van Down met Johnny is hier terug te zien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore