Entertainment

Thomas Acda: 'Alles is opgegaan aan drugs'

25 maart 2019 22:39 Aangepast: 26 maart 2019 09:52
Beeld © ANP

Thomas Acda heeft flink wat geld verdiend ten tijde van Acda en de Munnik. Ook het programma Dit Was Het Nieuws heeft hem geen windeieren gelegd. Toch heeft hij hier niet veel aan over gehouden, vertelt hij tegenover Vice.

"Ik heb geen geld meer"

Een van de vragen die de theatermaker kreeg was wanneer hij wist dat hij geld wilde verdienen als artiest: “We speelden in Breda, en het was echt een slechte show. Toen JB met een solo bezig was, liep ik chagrijnig naar Paul toe en vroeg: ’Wat krijgen we hier eigenlijk voor, joh?’ Ongeveer vijfduizend gulden, zei hij. Leuk vak heb ik, en ik gedraag me maar, dacht ik toen. Maar, voor jouw lezers: ik heb geen geld meer! Alles is opgegaan aan drugs en scheidingen!”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Acda mist vanzelfsprekendheid die hij had

Toch is dat niet het enige wat hem geld gekost heeft. In het verleden heeft een boekhouder  meer dan 60.000 gestolen van de zanger. “Ik ben wel een keer voor zestigduizend euro bestolen door een boekhouder. Ik was de rekeningen aan het ordenen, maar ik kon mijn bv-rekening niet vinden. Dus ik bel de bank, en die vertelden me dat ik geen bv-rekening had en dat ik gelijk met m’n boekhouder moest gaan praten. Ik dacht dat ik aan het sparen was voor de dag dat de belasting zou komen, maar in werkelijkheid was iemand anders dat geld aan het uitgeven.”

Verder vertelt Thomas dat hij met de inkomsten van het nummer Niet of nooit geweest direct een huis afbetaalde. “Dat leek me verstandig, ik had geen idee of ik ooit nog zo’n hit zou scoren. Maar dan had ik in elk geval een dak boven m’n hoofd”, aldus Thomas.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Acda: 'Liever legale xtc dan dood kind'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore