Entertainment

Justin Bieber bezorgt IJslandse kloof te veel toerisme

24 maart 2019 09:54 Aangepast: 24 maart 2019 12:17

Het IJslandse milieuagentschap houdt de kloof Fjaðrárgljúfur tot juni gesloten voor toeristen. De trekpleister kan de aanwas van bezoekers niet aan. Toeval of niet: de clip van Justin Biebers 'I'll Show You' is er opgenomen. De video, in 2015 op YouTube gezet, is meer dan 440 miljoen keer bekeken.

"We moeten betere infrastructuur bouwen zodat we mensen het hele jaar door kunnen ontvangen"

Een vertegenwoordiger van het milieuagentschap houdt Bieber verantwoordelijk voor de sluiting. Na de clip van Justin zouden de bezoekersaantallen met 50 tot 80 procent zijn gestegen. Waar de kloof aanvankelijk twee weken dicht zou gaan, is de termijn verlengd tot juni. Op die manier krijgt de natuur de tijd om te herstellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justin Bieber heeft eindelijk huis in Los Angeles gevonden

Niet alle IJslanders zijn overigens even stellig in het aanwijzen van Justin als schuldige. "In IJsland hebben we extreme weersomstandigheden - de lente kan door de smeltende sneeuw bijzonder nat en modderig zijn", zegt een vertegenwoordiger van de IJslandse toerismebranche. Daar heeft ook de begroeiing in de kloof onder te lijden. "We moeten betere infrastructuur bouwen zodat we mensen het hele jaar door kunnen ontvangen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`