Entertainment

Hugh Grant tekent petitie tegen brexit

22 maart 2019 17:20 Aangepast: 22 maart 2019 18:02
Beeld © Getty Images

Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is in nog geen drie dagen tijd al meer dan 3 miljoen keer ondertekend. Onder de ondertekenaars zijn ook vele beroemdheden, die hun volgers oproepen om vooral ook hun handtekening te zetten.

Onder anderen acteurs als Hugh Grant, Andy Serkis en Eddie Marsan willen dat de brexit niet doorgaat net als zangeres Annie Lennox en actrice Jennifer Saunders. "Ik heb getekend. En het lijkt erop dat ieder verstandig persoon dat doet. Dit is een noodsituatie", twittert Hugh Grant.

De site met de petitie is van het Britse parlement, dat in debat moet over alle petities die meer dan 100.000 handtekeningen krijgen. De site raakte donderdag enige tijd onklaar door de stormloop van ondertekenaars.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dieven stelen script uit auto Hugh Grant

In theorie kan de regering de EU laten weten dat het land bij nader inzien toch lid blijft. Daar is geen instemming van derden voor nodig. Maar in een referendum over EU-lidmaatschap stemde in 2016 een meerderheid van de Britten voor de brexit. De meeste Britse parlementsleden, ook voorstanders van lidmaatschap, tornen niet aan de uitslag van het referendum.

Met het opzeggen van het lidmaatschap eind maart 2017 werd vastgelegd dat het land dit jaar op 29 maart om 23.00 uur Britse tijd de EU verlaat (het is dan bij ons net 30 maart). Premier Theresa May heeft in Brussel echter om uitstel van de brexit gevraagd en kreeg dat tot 22 mei.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Theresa May wordt getekend door haar werk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore