Entertainment

De salarissen van Game of Thrones-acteurs zijn niet mis

22 maart 2019 11:52 Aangepast: 22 maart 2019 13:20
Beeld © IMDB/HBO

Het afgelopen jaar is er geen enkele serie zo goed bekeken als Game of Thrones en dat is bijzonder. Er is het afgelopen jaar niet eens een nieuw seizoen uitgekomen. Het is dan ook niet heel gek dat de salarissen van de cast tot één van de hoogste in de tv-industrie behoren.

Kit Harington

Kit Harington kruipt al geruime tijd in de rol van Jon Snow. Wat hij in de begindagen van Game of Thrones verdiende is niet bekend, maar gezien hij tijdens de start van de show nog helemaal geen bekendheid had, zal dit niet zo torenhoog zijn als de laatste seizoenen. Kit zou in 2014 zijn salaris omhoog hebben onderhandeld naar 300.000 dollar per aflevering voor het vijfde en zesde seizoen. In totaal telden beide seizoenen 20 afleveringen en zou hij maar liefst 6 miljoen dollar hebben verdiend. Toch is dit nog niet genoeg. Voor het zevende en achtste seizoen besluit hij weer om de tafel te gaan zitten en weet hij maar liefst 500.000 dollar per aflevering voor elkaar te boksen. Kit weet alleen al met de laatste vier seizoenen 12,5 miljoen dollar bij elkaar te harken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste afleveringen Game of Thrones extra lang

Lena Heady

Lena Heady kennen we als Cersei Lannister en voor haar geldt eigenlijk hetzelfde als Kit. Ook zij heeft met succes een half miljoen dollar afgedwongen. Toch heeft zij er iets minder aan overgehouden. In 2013 is de actrice namelijk door een financieel dal gegaan na een heftige scheiding. Hierover vertelde ze destijds dat ze minder dan vijf dollar op haar bankrekening had. Gelukkig weet ze wel zes miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen.

Emilia Clarke

Emilia Clarke geeft als Daenerys Targaryen acte de présence in de spannende serie. Ook in het dagelijkse leven is ze blij met haar loonstrookje. Zo onthulde ze in het Vanity Fair: "Ik krijg fucking hetzelfde betaald als mijn mannelijke vrienden. Daar hebben we voor gezorgd." Dus ook zij mag 500.000 dollar per aflevering innen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Éindelijk nieuwe Game of Thrones beelden

Maisie Williams & Sophie Turner

Toch heeft niet iedereen de jackpot te pakken. Sterren als Sophie Turner en Maisie Williams krijgen ‘maar’ 150.000 dollar per aflevering. Toch weten zij met andere films een goed vermogen op te bouwen. Zo zou Maisie voor de nieuwe film New Mutants een riant bedrag ontvangen en ook Sophie Turner krijgt voldoende betaald voor haar rol in de X-men films en sponsordeals. Beide hebben maar liefst zes miljoen dollar op de bank staan.

RTL Boulevard
`