Entertainment

Emotioneel weerzien tussen 94-jarige Koos en zijn familie

21 maart 2019 09:27 Aangepast: 21 maart 2019 10:35
Beeld © RTL / Love Is In The Air

In Love Is In The Air zagen we gisteravond hoe presentator Robert ten Brink samen met de zussen en broer Vorstenbos naar Zuid-Afrika vertrok. Hun oudste broer Koos woont al sinds 1953 in Kaapstad en ze hadden samen nog één grote wens: voor de eerste (en waarschijnlijk ook laatste) keer met zijn allen samen zijn.

“Hoe is dat mogelijk?"

De overgebleven zeven zussen en hun broer komen uit een gezin van zeventien. Daar zijn er nu nog negen van over. De oudste van het stel is Koos, die afgelopen maart de hoge leeftijd van 94 heeft bereikt. De familie wilde dolgraag nog één keer met zijn allen samen zijn en daarom besloot de jongste, Astrid, het team van Love Is In The Air een emotionele brief te sturen. 

Als Dr. Love de familie uiteindelijk onverwacht overvalt tijdens een bruiloft weten ze dan ook niet wat ze meemaken. De 94-jarige Koos kan zelf niet meer naar Nederland komen, en daarom neemt Robert ze alle acht mee naar Kaapstad. "Ik dacht de enige die dat kan doen dat is Robert ten Brink”, vertelde Astrid in de camera.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Robert ten Brink opent zijn eigen café

Voor de broers en zussen was het waarschijnlijk de laatste keer dat ze hun oudste broer ooit nog zien. “Dat valt niet mee’, vertelde de enige man in het midden van alle zussen. In alle jaren dat hij in Zuid-Afrika woont zijn ze nog nooit met alle leden van de familie samen bij hem geweest. Sommige zijn zelfs sowieso nog nooit bij Koos in Afrika geweest. De 94-jarige had dan ook nooit durven dromen dat het moment ooit zou komen. "Je praat nonsens”, verwijt hij de presentator als hij vertelt dat zijn familie buiten op hem staat te wachten. “Hoe is dat mogelijk? Lieve help!”

Love Is In The Air is is elke woensdag rond de klok van half negen te zien bij RTL 4. Bekijk de uitzending van gisteren hier terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers Love Is In The Air vallen over bijzonder verhaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore