Entertainment

Mark Rutte reageert op black-out: 'Wat een ramp was dat!'

20 maart 2019 09:35 Aangepast: 20 maart 2019 20:32
Beeld © ANP

Minister-president Mark Rutte had gisteren tijdens het NOS-slotdebat een black-out. Tijdens het debat met Lodewijk Asscher was hij zijn tekst vergeten en riep zijn assistent om hulp: "Caroline!" In de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538 vertelt hij nu dat dit voor hem een ware nachtmerrie was.

"Dit blijft nog jaren terugkomen"

"Wat een ramp was dat! Wat een ramp!", begint Rutte. "Dit blijft nog jaren terugkomen in de overzichten als ze debatten aan gaan kondigen en voorbeschouwen." De premier legt uit dat hij op dat moment zijn argument compleet kwijt was. "Dat is echt vreselijk, vreselijk! Nachtmerrie-materiaal."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Dries Roelvink laat onuitwisbare indruk achter bij jarige Mark Rutte

De afgelopen dagen waren intensief voor de minister-president vanwege de aanslag in Utrecht. "Ik ben zelf met minister Ferd Grapperhaus verantwoordelijk voor het Haagse deel en het nationaal in goede banen leiden." Op dinsdag bezochten Mark Rutte en minister Grapperhaus opnieuw Utrecht om hier te spreken met een van de slachtoffers en de hulpverleners die maandag ter plaatse waren. Ook legden zij bloemen op de gedenkplek. "Dan ben je eigenlijk alleen maar daarmee bezig. Ik heb de wereld daarbuiten geblokt."

Gisteren riep Mark Rutte tijdens het debat om zijn assistent Caroline Hermans: "Ik ben het even kwijt." Je ziet het fragment hier:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningin Máxima aangezien voor vriendin Mark Rutte

NOS-verslaggever Nynke de Zoeten zorgde na het slotdebat al snel voor opheldering.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore