Entertainment

Schrijver bevestigt: 'Er komt een vervolg op Bird Box'

19 maart 2019 21:21 Aangepast: 19 maart 2019 21:33
Beeld © Netflix

De Bird Box Challenge krijgt nu een hele andere lading: fans moeten namelijk nog zes maanden wachten op het vervolg. Dat is pas een uitdaging.

"Ik wilde Malorie nog beter leren kennen"

Josh Malerman, de auteur van het verhaal van de film, bevestigde in een interview met mannenblad Esquire dat het boekvervolg op 1 oktober uitkomt. De volgende installatie in de serie heet Malorie, de naam van de hoofdpersoon in het verhaal. In de film wordt dat personage gespeeld door niemand minder dan Sandra Bullock. 

De auteur vertelt aan het blad dat de inspiratie kwam uit het zien van de verfilming van zijn boek Bird Box. "Ik wilde Malorie nog beter leren kennen", vertelt hij. De focus in het nieuwe verhaal zal dan ook op haar liggen. "Mensen willen weten wat er gebeurt met Boy en Girl. Maar hoeveel ik ook om hen geef, het is niet hun verhaal. De Bird Box-wereld is Malorie's verhaal en ik wil meer over haar vertellen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bird Box heeft voortaan geen treinramp-beelden meer

Het boek Bird Box kwam al in 2014 uit, maar de film werd pas een paar dagen voor kerst 2018 uitgebracht op Netflix. Het werd een van de meest populaire films die de streaming dienst ooit uit heeft gebracht. Het is nog afwachten of Malorie net zo'n impact op de kijkers zal hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore