Entertainment

OM houdt ernstig rekening met terroristisch motief door briefje

19 maart 2019 11:44 Aangepast: 19 maart 2019 12:59
Beeld © ANP

De politie heeft laten weten nog geen enkele relatie tussen hoofdverdachte en de slachtoffers te hebben gevonden bij de aanslag gister in Utrecht. Er wordt mede daarom nog altijd rekening gehouden met een terroristisch motief.

"Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief"

“Uit het onderzoek is tot nog toe is geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers gebleken.”, laat de politie Utrecht weten via Twitter. "Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht.", laat het OM weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle drie verdachten schietpartij Utrecht nog vast

Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven. Het OM heeft bevestigd dat het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond. Een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. 

Op dit moment zitten er, naast hoofdverdachte Gökmen T., ook nog twee andere verdachten vast. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Dat meldt het OM. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident. Wel is bekend gemaakt dat de twee andere verdachten broers van elkaar zijn maar geen familie van Gökmen T. De verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`