Entertainment

Alle drie verdachten schietpartij Utrecht nog vast

19 maart 2019 09:27 Aangepast: 19 maart 2019 11:50
Beeld © ANP

De politie heeft een eerder statement van de Utrechtse burgermeester hersteld. Alle drie de verdachten zitten momenteel nog vast in verband met de schietpartij in Utrecht. Eerder meldde burgermeester Jan van Zanen nog dat alleen hoofdverdachte Gökmen T. zit nog vast zou zitten.

De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. De politie heeft drie mensen opgepakt die in verband werden gebracht met de aanslag, waaronder Gökmen T. Over het uiteindelijke motief van de dader is nog veel onduidelijk. De politie houdt nog steeds rekening met terreur, maar denkt ook aan geweld in de relationele sfeer. Het dreigingsniveau werd in de provincie Utrecht verhoogd van vier naar vijf. Deze is inmiddels weer afgeschaald. Ook werden inwoners van Utrecht gewaarschuwd om binnen te blijven. Dat advies werd aan het begin van de avond weer ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Holland Casino in Utrecht sluit deuren na aanslag

Het gebied rond het 24 Oktoberplein in Utrecht is rond middernacht vrijgegeven door de politie. De tram waarin geschoten is, werd naar de remise gereden. Daar blijft het voertuig beschikbaar voor onderzoek, zegt de politie. 

RTL Boulevard/RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore