Entertainment

Dit is het salaris van de 13 Reasons Why-acteurs

19 maart 2019 14:18 Aangepast: 19 maart 2019 14:26
Beeld © Netflix

Er wordt altijd heel stilletjes gedaan over de salarissen van acteurs, maar door een lek bij Netflix is het strookje van de 13 Reasons Why-acteurs. En dat is niet mis, meldt Deadline.

De site van het Amerikaanse blad Deadline heeft ontrafeld wat de 13 Reasons Why-sterren ontvangen voor het derde seizoen van de hitserie. Hoofdrolspeler Dylan Minnette, die Clay Jensen speelt, krijgt een slordige 200.000 dollar per aflevering. De eerste twee seizoenen hadden ieder dertien afleveringen, dus het kan verwacht worden dat dit ook geldt voor het derde seizoen. Omgerekend is dat 2,6 miljoen dollar voor een heel seizoen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

13 Reasons Why-actrice te zien in nieuwe Netflix-serie

Voor Brandon Flynn, Alisha Boe, Justin Prentice, Christian Navarro, Miles Heize, Devin Druid en Ross Butler maakt Netflix 135.000 dollar per aflevering over. Deze acteurs krijgen voor het hele seizoen dan 1,755 miljoen euro. Als er nog een vierde seizoen komt van de serie wordt dit bedrag verhoogd naar 150.000 dollar per aflevering. Deadline legt uit dat het normaal is voor series om na twee seizoenen het salaris opnieuw te onderhandelen. Volgens hen zouden de acht hoofdrolspeler tussen de twintig- en zestigduizend voor iedere episode hebben gekregen bij de voorgaande reeksen. 

Hiermee is de 13 Reasons Why-cast niet de hoogst betaalde van de streaming dienst. Naar verluid verdienen de kindjes van Stranger Things een hele hoop meer, namelijk 250 duizend dollar per aflevering. Al is het wel belangrijk om de hoeveelheid afleveringen hierin mee te nemen. Stranger Things heeft doorgaans zo'n acht aflevering, waar 13 Reasons Why er dertien heeft. In totaal scheelt het dus weinig op hun jaarrekening. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore