Entertainment

Johnny vindt werken met verstandelijk beperkten een feestje

18 maart 2019 08:12 Aangepast: 18 maart 2019 09:59
Beeld © Ruth van Baaijen / SBS Beeldbank

Waar de programma's jaren geleden als paddenstoelen uit de grond schoten, werkt Johnny de Mol nu nog als een van de weinigen met verstandelijk beperkten. Het verveelt hem niet. "Het programma is nooit saai", zegt hij maandag in De Telegraaf over Down met Johnny. "We zouden dit nog jaren kunnen doen."

"We zouden dit nog jaren kunnen doen"

Maandagavond keert Johnny bij SBS6 terug met het programma Down met Johnny, dat eerder tussen 2008 en 2011 te zien was bij Veronica. Daarna stapte Johnny over naar RTL, maar nu is hij terug. Nieuw is dat verstandelijk beperkten dromen van anderen laten uitkomen, waar Johnny eerder hun dromen waarmaakte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol hoeft niet net zo rijk te worden als zijn pa

Waarom Johnny nu als een van de weinigen nog met verstandelijk beperkten werkt, weet hij niet precies. Wel hanteert hij met zijn programma een duidelijke aanpak. "We sturen altijd eerst, onder het mom van iets anders, iemand langs om wat vragen te stellen. Dan is er ook geen teleurstelling als het niet doorgaat. Het mooiste compliment wat wij als team krijgen, is dat ouders van de mensen die meedoen zo blij zijn."

Daarnaast staat hij voor echtheid, denkt Johnny. "Wij zijn er vrij snel achter gekomen dat we de keuze moesten maken: gaan we voor de vorm, de mooiste beelden, of de inhoud? Ik vind dat laatste. Daarom wil ik zo min mogelijk overdoen. Dat levert soms wel een gezonde strijd op tussen mij en de cameramensen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol over Talpa: 'We hebben twee jaar de tijd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore