Entertainment

Sam Smith onderging liposuctie op zijn twaalfde

17 maart 2019 15:15 Aangepast: 17 maart 2019 15:30
Beeld © Getty Images

De 26-jarige zanger Sam Smith heeft onthuld dat hij op 12-jarige leeftijd een liposuctie heeft gehad. Hij werd als jongetje jarenlang gepest.

In de nieuwe interviewreeks I Weigh, staat blij zijn met je lichaam centraal. Actrice Jameela Jamil interviewde voor de eerste aflevering Sam Smith, die onthulde dat hij vroeger enorm veel gewicht had hangen aan zijn borst, waardoor het net leek of hij borsten had. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sam Smith: 'Ik overwoog een geslachtsoperatie'

Sam voegt daaraan toe dat zijn 'borsten' te wijten waren aan te veel oestrogeen. Hij werd er ongenadig over geplaagd toen hij opgroeide; al op achtjarige leeftijd vermeed de zanger zwemlessen. Eens pakte een jongen Sam bij zijn borst vast op de speelplaats voor al zijn vrienden, een incident dat Sam 'vreselijk' en 'fucked up' noemde.

Het zelfbewustzijn van Sam werd zo hevig geschaad dat hij en zijn moeder naar een dokter gingen. "Ik had liposuctie, ik was 12 jaar oud," zei Sam. "Ik dacht dat ik er op dat moment heel erg blij mee was. Het heeft niets echt veranderd. Ik denk dat ik het gewicht er in twee weken weer bij had, omdat ik mijn relatie met voedsel nog niet heb begrepen, dus het heeft niets veranderd. Maar 12 jaar oud zijn en liposuctie op je borst hebben, is nogal een big deal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sam Smith vertelt voor het eerst over zijn extreem lage zelfbeeld

"Ik ben begonnen met therapie een jaar geleden, daarom denk ik dat ik hier aan meedoe. Ik realiseer me dat dit iets is waarom ik me verdrietig voel", aldus Sam. Hij vertelt verder over zijn fluctuerende gewicht in zijn tienerjaren en gedurende zijn carrière. Na het verliezen van een aanzienlijke hoeveelheid gewicht vóór de release van zijn tweede album, was Sam vastbesloten om het zo te houden.

"Ik had zoiets van, ik ben al dat gewicht kwijt, ik kan er niet eenzaam uitzien en als ik dik ben, zie ik er eenzaam uit", legt Sam uit. "Ik had borsten toen ik elf jaar oud was. Ik heb een heel vrouwelijk lichaam. Als ik beweeg, als ik seks heb met mannen, is het heel vrouwelijk. Ik ben op veel verschillende manieren vrouwelijk en dat heb ik altijd kwalijk genomen. Ik was bijna zo geweest: 'nee dat is niet mannelijk, dat is dit niet, je moet trainen, je moet afvallen, want dat is wat mannen doen.'"

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

ZIEN: Paradijsvogel Sam Smith gaat helemaal los

Sam gaf toe dat hij een tijdje foto's van Tom Hardy als inspiratie naar zijn trainer stuurde. "Maar ik zal er nooit zo uitzien omdat er een vrouw in me is die mijn lichaam niet in staat zal stellen er zo uit te zien. Ik ben zwaarder geworden op plaatsen waar vrouwen zwaarder worden. Misschien ben ik geen man, misschien ben ik geen vrouw, en misschien is dat oké."

Bekijk het hele interview hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore