Entertainment

Sjinkie Knegt: 'Ik wil gewoon weer schaatsen'

14 maart 2019 14:10 Aangepast: 14 maart 2019 14:30
Beeld © ANP

Shorttracker Sjinkie Knegt was aanwezig bij de uitreiking van de Ard Schenk Awards. Tegenover RTL Boulevard vertellen hij en zijn vriendin hoe het er nu aan toe gaat.

"Ik ben super trots op hem”

Het is alweer twee maanden geleden dat Sjinkie in het ziekenhuis belandde na een ongeluk met een houtkachel. Tijdens het aansteken van de kachel vatte zijn kleding vlam. Hierdoor liep hij meerdere tweedegraads brandwonden op over zijn hele lichaam. Niet alleen de schaatswereld was in shock, vooral zijn vriendin Fenna had het erg moeilijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sjinkie Knegt is weer thuis

“Soms moet je er even uit”, begint de nuchtere Sjinkie “maar het voelt wel fijn.”, vertelt de shorttracker over zijn aanwezigheid bij de Ard Schenk Awards. Na zijn verwondingen kreeg hij veel steunbetuigingen en werden meerdere prijzen door onder andere Suzanne Schulting aan hem opgedragen.  “Het was geweldig als je ziet hoe al die mensen met je mee leven en dat geeft ook wel een boost om weer terug te komen.”

Het herstel gaat lang duren verwacht Sjinkie, toch hoor je hem niet klagen: “Veel mensen verwachten dat ik er anders uit zou zien. Maar het herstel van de plekken gaat goed. De wonden moeten genezen en de huid is heel rood. Het is nu afwachten, elke week word ik gecontroleerd.”

Sjinkie werd gevonden door zijn vriendin Fenna, die hem gelijk onder de douche zette en het alarmnummer belde. “Mijn vriendin heeft me enorm gesteund de afgelopen twee maanden.”

“We hebben gelukkig het heftigste gedeelte erop zitten.”, vertelt Fenna. “Ik vond het heel fijn dat hij zo positief was. Ik vond het soms wel moeilijk. Ik heb nooit gedacht ‘dit komt nooit meer goed’ maar het gaat wel met ups en downs. Je hebt natuurlijk twee kinderen en heel wat meegemaakt. Dat was wel hectisch.”

Sjinkie en Fenna hebben samen twee kinderen, die hebben hun vader een tijdje moeten missen. “De kinderen mochten hun vader niet zien dus dat was ook heel heftig. Toen dat wel weer mocht, was het een mooi moment. Ik ben super trots op hem.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Sjinkie Knegt: 'Herstel gaat lang duren'

Het is volgens Sjinkie niet de vraag of hij weer op de baan sta maar meer wanneer. “Ik weet nog niet wanneer ik weer op de baan sta, ik laat het op zijn beloop, we zien het vanzelf wel. Hopelijk kom ik zo snel mogelijk weer terug.”

Vanavond is het hele item te zien bij RTL Boulevard om 18:30.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore