Entertainment

Neven Michael Jackson vinden docu gevaarlijk

09 maart 2019 18:46 Aangepast: 11 maart 2019 09:27
Beeld © Getty Images

De neven van Michael Jackson vinden de documentaire Leaving Neverland niet alleen een schande maar ook erg gevaarlijk. Taj, Taryll en TJ, ook wel bekend als 3T, zijn allesbehalve blij met de documentaire en volgens het drietal zitten er dan ook vele onwaarheden in, zo vertellen ze tegenover RTL Boulevard.

“Deze documentaire is erg moeilijk voor ons en onze familie. De regisseur heeft namelijk een eenzijdig verhaal verteld waarop de media is ingesprongen en heeft veel mensen vooraf beïnvloed.”, vertelt Taj.  “Ik heb de docu gezien en ik vond het erg manipulatief. Het ging alleen om emoties en niet om de feiten.”, valt TJ hem bij. “Alles wat gezegd werd in Leaving Neverland werd als feit neergezet maar er klopt heel veel niet. De makers gaan ervan uit dat de kijkers geen onderzoek doen en de feiten niet opzoeken. Dat maakt het oneerlijk, onethisch en erg gevaarlijk.” 

"Het is alsof je in een rechtszaak bent en vlak voor dat de verdediging iets kan inbrengen, word je de zaal uitgezet. Hierdoor heb je maar een kant van het verhaal gehoord. Zo is deze documentaire.”, aldus Tj.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse fans protesteren tegen Michael Jackson-docu

“Tijdens het volwassen leven van Michael, gaf de media al een verschrikkelijk beeld van onze oom. Alles werd onder een loep gelegd, want negativiteit verkoopt. Als je met Michael bent opgegroeid weet je hoe hij echt is. Michael was een geweldige oom, de beste. Hij was niet alleen gul naar ons maar naar iedereen toe.”

Het drietal is rond dezelfde leeftijd als Wade en kende hem al voor de documentaire. “Ik heb hem ontmoet.”, vertelt Taj. “Er is een gedeelte in Leaving Neverland dat verzonnen is, dat weet ik want ik was daarbij. En daarom ben ik zo gefrustreerd want ze hebben het veranderd. Er is een verhaal in de docu dat de familie Robson een etentje had met Michael Jackson. Michael zou erg breekbaar zijn en hij zou nergens op reageren. En dat zou de voornaamste reden zijn waarom Wade zou hebben gelogen in de rechtszaal. Sterker nog: ze doen het geloven dat de getuigenis van Wade de volgende dag zou hebben plaatsgevonden. Dat is niet waar. Het etentje was na wade’s getuigenis. Ik heb Wade tijdens dat etentje zelfs nog bedankt voor zijn getuigenis. Ik heb ook gehoord dat ze dit verhaal in sommige versies eruit hebben geknipt omdat ze er achter zijn gekomen dat het niet klopt. In de HBO versie zat dit verhaal er zeker in.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Museum doet standbeeld Michael Jackson in de ban

Wat ook erg steekt is dat Taryll en Taj zelf precies weten hoe het is om misbruikt te zijn. “Taj en ik zijn ook misbruikt vroeger, door een oom van onze moeders kant. En wij weten dus hoe erg het is om een slachtoffer te zijn. En Wade krijgt nu support van een groep terwijl hij liegt en het gaat voornamelijk om geld. Deze aandacht die ze nu krijgen zal voor bekendheid zorgen en dat is dus weer in geld om te zetten”, vertelt Taryll. “Ook al zeggen ze dat ze niet betaald krijgen voor deze documentaire, het gaat altijd om geld.” Valt Taj hem bij.  De neven zijn Michael veel dankbaar. Hij nam ze onder zijn hoede na het overlijden van hun moeder. “Michael heeft ervoor gezorgd dat we onze levens weer op de rit hebben gekregen. Hij heeft zich echt om ons ontfermd in deze tijd. Dat maakt het ook zo moeilijk. Ik heb veel mensen gezien die Michael hebben verraden net als Wade nu doet. Hij heeft zoveel betekend voor Wade en James en dit is hun manier om hem te bedanken?” aldus Taj

De documentaire werd op 8 maart in Nederland uitgezonden en deed veel stof opwaaien. Ook bij de kijkers roept de docu veel vragen op. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gemengde reacties op Michael Jackson docu

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`