Entertainment

Alle hoogtepunten van The Voice op een rijtje

08 maart 2019 21:53 Aangepast: 08 maart 2019 22:37
Beeld © ANP

RTL maakte deze week eindelijk een einde aan alle speculaties over The Voice. Zowel The voice of Holland, The Voice Kids als The Voice Senior bijven minimaal de komende drie jaar nog bij RTL 4. En om dat te vieren zetten we nog één keer alle hoogtepunten op een rijtje.

1. Ben Saunders

Ben wint de eerste editie van The voice of Holland in 2011 op zijn sloffen. Door zijn versie van Use Somebody is hij van de een op de andere dag wereldberoemd. Tijdens zijn auditie drukt de jury - destijds nog bestaande uit Angela Groothuizen, Nick en Simon, Roel van Velzen en Jeroen van de Boom - binnen enkele noten al op de begeerde rode knop.

Ben mag zich terecht de eerste winnaar van The Voice ter wereld noemen, maar helaas ging het na het programma al snel bergafwaarts met de zanger. Zo komt hij meerdere malen in contact met de politie en krijgt hij een eis van vijf maanden celstraf en een taakstraf van 180 uur wegens geweld tegen een parkeerwachter. Ook zit de badboy bij motorclub Satudarah, die door de politie en justitie wordt beschouwd als een zogenaamde 1% outlaw motorcycle club. Ondanks alles blijft zijn auditie legendarisch.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Talentvolle Silver hoopt The Voice Kids te winnen

2. OG3NE

De eerste keer in de geschiedenis van The voice winnen in het vijfde seizoen niet één, maar drie meiden de talentenjacht. De drie zusjes Lisa, Amy en Shelley vormen de groep OG3NE en maken tijdens de Blind Audition een verpletterende indruk met hun BeeGees-cover Emotion. Twee dagen later staat hun lied op nummer 1 in de iTunes top 100 waarna er nog twee nummer 1-hits volgen.

Inmiddels zijn de meiden niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Er gaat geen week voorbij waarin de drie zusjes niet optreden. Ze gingen zelfs voor Nederland naar het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Ook OG3NE trekt dansschoenen aan

3. Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel veroverde haar plek in de Nederlandse muziekwereld direct na haar winst bij The voice of Holland. Zo schrijft ze meerdere successen op haar naam en zit de zangeres alweer vol met spannende nieuwe plannen. Haar eerste single Perfect World, geproduceerd door Hardwell, levert haar een gouden plaat op. Ook de opvolger Ride It ontvangt goud. Maan heeft nog vele plannen in het verschiet en domineert momenteel de hitlijsten met nummers zoals Blijf Bij Mij en Hij Is Van Mij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Zangeres Maan komt met gloednieuw album

4. Dennis

Jazz-zanger Dennis van Aarssen wint een paar weken geleden het negende seizoen van The voice of Holland. De 24-jarige zanger weet in het programma te scoren met echte klassiekers, zoals That's Life van Frank Sinatra, en met moderne nummers die hij in een nieuw jasje steekt, zoals Modern World van Anouk. Dennis hoopt jazz weer op de kaart te kunnen zetten en aan zijn winst te zien, is dat aardig gelukt. In de finale zong hij samen met James Morrison zijn grote hit You Give Me Something.

Het negende seizoen van The Voice of Holland was de laatste reeks voor Wendy van Dijk, die de shows al die jaren met Martijn Krabbé presenteerde. Het is Chantal Janzen die haar stokje overneemt bij de reguliere Voice.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Duitse zusjes verrassen met steengoede The Voice Kids-auditie

5. Yosina Roemajauw

Het jonge talentje Yosina Roemajauw heeft haar bekendheid te danken aan het laatste seizoen van The Voice Kids. Het meisje uit de ploeg van coach Marco Borsato neemt het in het zevende seizoen van de talentenjacht op tegen de elfjarige Eefje, Kaylee Jane van veertien en Stella van elf. De schattige krullenbol is vanaf het eerste moment al favoriet bij de jury en de mensen thuis.

In het nieuwe seizoen staat Jamai Loman zij aan zij met Martijn bij de Kids-variant.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Anouk houdt zich wel een beetje in tijdens The Voice Kids

6. Jimi

Het is rasartiest Jimi die met zijn unieke stem diepe indrukt maakt tijdens de eerste editie van The Voice Senior. In de finale weet de finalist van team Geer & Goor alle ogen op zich te richten met zijn bijzondere versie van het nummer To Love Somebody. Mede hierdoor verslaat hij met vlag en wimpel zijn medefinalisten Annet, Georges en Noble. 

Het is Lieke van Lexmond die samen met Martijn het nieuwe seizoen van The Voice Senior gaat presenteren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore