Entertainment

Jos B. blijft vastzitten voor zaak Nicky Verstappen

08 maart 2019 13:09 Aangepast: 08 maart 2019 15:35
Beeld © Renée van den Kerkhof

De voorlopige hechtenis van Jos B. blijft van kracht, zo besloot de rechtbank van Maastricht vrijdag. Er zijn volgens de rechters voldoende ernstige bezwaren om de 56-jarige Limburger vast te houden. Tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting werd duidelijk dat er niet nieuw bewijs is tegen B. Maar volgens de officieren is het bewijs dat ze al hebben stevig genoeg.

"We wijzen de verdachte erop dat het om een verklaring van zijn kant schreeuwt"

“We wijzen de verdachte erop dat het om een verklaring van zijn kant schreeuwt, over hoe het DNA op de kleding van Nicky en op Nicky zelf is terechtgekomen”, stelde de Officier van Justitie in de rechtbank. Tijdens het laatste verhoor van B. op 21 februari beriep hij zich opnieuw op zijn zwijgrecht toen er inhoudelijke vragen werden gesteld door de rechercheurs. Volgens advocaat Gerald Roethof komt er nog een moment waarop zijn cliënt wel in zal gaan op vragen, maar wanneer dat is wil de raadsman niet zeggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Jos B.: ‘Cliënt moet vrijkomen’

Roethof uitte tijdens de zitting zich zorgen te maken over het proces, hij wil ervoor waken dat de rechtszaak oneerlijk wordt. Hij suggereerde dat het Openbaar Ministerie last heeft van tunnelvisie, maar dat werd door de officieren zelf onderuitgehaald. Ook vindt Roethof dat andere dna-sporen die zijn gevonden onderzocht dienen te worden, maar het OM ziet niet de noodzaak om nieuw onderzoek op te tuigen op dat gebied. Roethof probeerde de voorlopige hechtenis op te laten heffen, omdat de betrokkenheid van Jos B. “niet wettig en overtuigend bewezen kan en mag worden”.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zus Nicky Verstappen werd gepest na moord op broertje

Tijdens de zitting werd bekend dat Jos B. volgende week donderdag opgenomen zal worden in het Pieter Baan Centrum, waar ze onderzoek zullen doen naar de psyche van de verdachte. De opname duurt zes weken, het OM verwacht de rapportage daarvan eind mei te ontvangen. Het einddossier in de zaak zou dan ook gereed zijn, aldus de officieren. Ook lopen er nog een aantal onderzoeken naar andere dna-sporen, maar daar verwacht het OM niets van.

De volgende niet-inhoudelijke zitting in het proces vindt plaats op 5 juni.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore