Entertainment

Bram van de Vlugt kruipt nog een keer in de rol van goedheiligman

08 maart 2019 10:10 Aangepast: 08 maart 2019 17:39
Beeld © ANP

Bram van der Vlugt is dit najaar te zien in een nieuwe Sinterklaasfilm. Hij zal eenmalig weer de rol spelen die hij voor de Publieke Omroep bijna dertig jaar vervulde bij de Sinterklaasintochten. Daarna gaf hij het stokje over aan Stefan de Walle.

Van der Vlugt zal in de film De Brief voor Sinterklaas zijn oude functie nog eenmaal bekleden, maakte distributeur Paradiso vrijdag bekend. De opnames van de film zijn recent afgerond.

Andere rollen worden gespeeld door Lieke van Lexmond, Pamela Teves, Chris Tates, GTST-ster Roel Dirven, Edo Brunner, Jelle de Jong en Aad van Toor. In De Brief voor Sinterklaas wordt de feestelijke intocht overschaduwd door het tekort aan pieten. Daarom organiseert de goedheiligman een auditie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieke van Lexmond en Aad van Toor in sinterklaasfilm

Roetveegpieten

In de film komen vooral roetveegpieten voor, laat een woordvoerder desgevraagd weten. De pieten hebben geen dikke rode lippen of gouden oorbellen. De Brief voor Sinterklaas is geproduceerd en geregisseerd door Lucio Messercola. Daarnaast leent Martijn van Nellestijn zich als productieleider. Hij maakte in het verleden al meer dan tien sinterklaasfilms maakte.

De Brief voor Sinterklaas is vanaf 9 oktober in de bioscopen te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore