Entertainment

Leaving Neverland een van de best bekeken docu's

06 maart 2019 19:57 Aangepast: 06 maart 2019 20:19
Beeld © ANP

De documentaire Leaving Neverland is in de Verenigde Staten de op de twee na best bekeken documentaire die HBO de afgelopen tien jaar heeft uitgezonden. Dit concludeert Deadline op basis van kijkcijfers van onderzoeksbureau Nielson.

In de documentaire Leaving Neverland vertellen twee mannen tot in detail hoe zij misbruikt zouden zijn door Michael Jackson. Ook hun broers en zussen, moeders en huidige partners komen aan het woord over de gevolgen van het vermeende misbruik in de vier uur durende film, die de VPRO komende vrijdag in zijn geheel uitzendt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans Michael Jackson protesteren in Londen

Volgens Nielsen keken zondagavond 1,3 miljoen Amerikanen naar het eerste deel van de documentaire. Met uitgesteld kijken erbij was dit aantal dinsdagavond opgelopen tot 1,7 miljoen kijkers. Het tweede deel, dat maandag werd uitgezonden, trok 927.000 kijkers.

In het afgelopen decennium werden slechts twee HBO-documentaires beter bekeken. De documentaire Going Clear: Scientology And The Prison Of Belief trok in 2015 ongeveer 1,7 miljoen kijkers. In 2016 keken 1,6 miljoen Amerikanen naar de uitzending van de documentaire Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oprah Winfrey maakt Michael Jackson-fans boos met interview

De nabeschouwing van Oprah Winfrey trok maandagavond 780.000 kijkers. Tijdens de nazit interviewde Oprah Winfrey de twee mannen die zeggen in hun jeugd seksueel misbruikt te zijn door Michael Jackson.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`