Entertainment

Barrie Stevens gaat in zijn eentje het theater in

05 maart 2019 06:58 Aangepast: 05 maart 2019 08:06
Beeld © ANP

De 74-jarige danser, choreograaf en acteur Barrie Stevens gaat voor het eerst in zijn carrière solo het theater in. Zijn voorstelling The show must go on is vanaf december door het hele land te zien. Dat maakte producent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

“Voorstelling vol humor en mooie verhalen met een lach en een traan"

Na een lange en veelzijdige carrière leek het de afgelopen jaren stiller te worden rond Barrie. Maar zijn aanwezigheid in de televisiereeks Beter laat dan nooit bracht hem geheel terug in the picture. Een gastrol in de soapserie GTST en zijn medewerking aan Dancing with the Stars volgden.

Barrie is als jonge Engelsman naar Nederland gekomen om daar als danser ‘het vak’ in te gaan. Hij werd wereldberoemd in Nederland dankzij de kreet 'vooral doorgaan!' die hij in de jaren tachtig en negentig bezigde als jurylid van de iconische Soundmixshow van Henny Huisman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste beelden van Barrie Stevens in Goede Tijden, Slechte Tijden

In The Show must go on vertelt Barrie openhartig over zijn leven en zijn carrière. Het wordt naar eigen zeggen een “voorstelling vol humor en mooie verhalen met een lach en een traan. En natuurlijk met ‘song and dance’.” De danser zal onder meer openhartig vertellen over zijn liefdes, onder wie Leen Jongewaard, en alle hoogte- en dieptepunten in de ruim halve eeuw dat hij nu in Nederland woont. Ook kijkt Stevens terug op zijn doorbraak in de jaren zestig dankzij hitserie Ja zuster Nee zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Voor de producent maakte Barrie in het verleden de choreografieën voor de musicals De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en Nonsens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore