Entertainment

VRT gaat 'context' geven bij Michael Jackson muziek

04 maart 2019 21:06 Aangepast: 04 maart 2019 21:50
Beeld © ANP

De Vlaamse publieke omroep VRT gaat "omzichtiger" omspringen met de muziek van Michael Jackson na de onthullingen in de controversiële documentaire Leaving Neverland. De omroep beklemtoont tegenover persbureau Belga geen censuur toe te passen. "Maar als we nu een nummer van hem spelen, dan zal in de presentatie verwezen worden naar de huidige controverse en indien nodig context worden meegegeven", laat een woordvoerder weten.

"Er zal in de presentatie verwezen worden naar de huidige controverse en indien nodig context worden meegegeven"

In Leaving Neverland vertellen Wade Robson en James Safechuck, twee mannen die jarenlang tot de intieme vriendenkring van de zanger behoorden, tot in detail hoe Jackson ze jarenlang zou hebben misbruikt. Ook hun broers en zussen, moeders en huidige partners komen aan het woord over de gevolgen van het vermeende misbruik in de film, die in Nederland 8 maart bij de VPRO te zien is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Michael Jackson lachte om beschuldigingen kindermisbruik

De Nederlandse radiozenders lieten zaterdag in het AD weten voorlopig af te wachten. Bij de zenders van de NPO gaan na de uitzending van de Jacksondocumentaire de dj’s en luisteraars met elkaar in gesprek. Ook Qmusic peilt de stemming bij luisteraars en laat het vooralsnog aan de dj’s en muzieksamenstellers over of ze Michael Jackson of R. Kelly draaien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`