Entertainment

Jackson-beschuldigers vertellen gruwelijke details misbruik

01 maart 2019 10:55 Aangepast: 01 maart 2019 14:58
Beeld © CBS This Morning

Wade Robson en James Safechuck deden gister hun verhaal in het ochtendprogramma van de Amerikaanse zender CBS. Bij This Morning gaven zij details over het vermeende misbruik in de Neverland Ranch en legden ze uit waarom ze nu naar buiten treden. Ook ging het over de liefde die ze nog steeds voelen voor Michael Jackson.

"Er is nog altijd een gevoel van liefde"

"Dit is de waarheid van wat er gebeurd is", verklaart Wade. Hij en James beschuldigen Michael Jackson van kindermisbruik. Eind jaren 80 kwamen zij in contact met de superster en mochten ze bij hem thuis verblijven. Volgens Wade heeft het misbruik in totaal zeven jaar geduurd. Er kwamen al eerder verhalen naar buiten over Michael en minderjarige jongens, maar bij de rechtszaken hierover getuigde Wade toentertijd zelfs in het voordeel van Michael. Inmiddels hebben hij en James het misbruik verwerkt en vonden ze het tijd om het verhaal naar buiten te brengen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste beelden schokkende Michael Jackson-docu

In het interview verklaren de twee beschuldigers nog steeds van Michael te houden. "Er is nog altijd een gevoel van liefde, maar ook een gevoel van schuld omdat ik de waarheid vertel. Alsof ik hem nu verraad", legt James uit. Maar nadat zij allebei vader werden, veranderde hun perceptie van hun tijd met Michael. "Als ik nooit een zoon had gekregen, zou ik het stil hebben gehouden", verklaart Wade. "Ik begon in te zien dat wat mij is overkomen ook kan gebeuren bij mijn zoon. Dat was de eerste keer dat ik zulke gedachten had over Michael en dat bracht een extreem negatieve, enge, emotionele reactie in me naar boven. Toen ik bij mijn zoon zag hoe een kleine jongen zich voelt, eruitziet, besefte ik dat ik ook zo klein was destijds." 

Hoe het is begonnen, weten James en Wade nog heel goed. "Het begon met het aanraken van mijn benen en vervolgens mijn kruis over mijn broek. Dit ging verder nadat hij orale seks op mij uitvoerde en dat hij mij liet zien hoe ik dat bij hem moest doen", legt Wade uit. "Een aantal dagen voor het misbruik begon hij al aanrakerig te worden." Michael gaf hem kusjes op zijn voorhoofd en knuffelde hem vaak, vooral vlak voor de eerste keer dat hij hem zou hebben misbruikt. Het verhaal van James gaat praktisch hetzelfde. Michael legde aan hen uit waarom het niet erg was. "God bracht ons bij elkaar. We houden van elkaar en dit is hoe we dat aan elkaar laten zien." 

Het volledige verhaal wordt verteld in de documentaire Leaving Neverland die op 8 maart wordt uitgezonden op NPO 3. De familie van Michael ontkent de aantijgingen en bekritiseren de mannen die naar voren komen. "Het gaat allemaal om het geld", verklaren de broers van de superster. "Als ze Michael zien, zien ze een blanco cheque." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore