Entertainment

Sjinkie Knegt is weer thuis

27 februari 2019 19:10 Aangepast: 27 februari 2019 19:44
Beeld © ANP

Sjinkie Knegt is ontslagen uit het ziekenhuis. De schaatser liep in januari ernstige brandwonden op en belandde in het ziekenhuis.

"Ik stond vanaf mijn voorhoofd tot aan mijn tenen in brand"

De ouders van Sjinkie laten aan RTL Boulevard weten dat de sporter inmiddels weer thuis is. Tegenover NOS vertelt Sjinkie voor het eerst over zijn verwondingen. "Ik stond vanaf mijn voorhoofd tot aan mijn tenen in brand." Sjinkie liep de brandwonden op na het willen aansteken van een houtkachel.  "De vloeistof kwam op mij en brandde door op mijn lichaam", vertelt Sjinkie, die op dat moment slechts gekleed was in een boxershort en trui.

Zo ongeveer de hele voorkant van zijn lichaam vatte vlam. Van zijn voorhoofd tot zijn tenen. "En mijn handen ook, omdat ik het vuur uitsloeg", aldus Knegt. "En mijn baard was weggebrand, maar dat was ook mijn redding. Daaronder had ik geen brandwonden." De shorttracker is postief gesteld over de toekomst:"Ik hoop aankomend seizoen weer te kunnen schaatsen. Hoe goed ik dan ben, is afwachten. Ik denk dat het realistisch is. Iedereen zegt dat het kan, dus waarom niet?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Sjinkie Knegt: 'Herstel gaat lang duren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore