Entertainment

Musical Mamma Mia! denderend succes

27 februari 2019 07:02 Aangepast: 27 februari 2019 08:08
Beeld © ANP

De nieuwe Nederlandse versie van hitmusical Mamma Mia! heeft inmiddels meer dan 300.000 bezoekers getrokken. Het is opvallend hoe hard de verkoop voor de musical de afgelopen twee weken is gegaan. Sinds de aankondiging van de verlenging tot en met juli, zijn er ruim 50.000 kaarten extra verkocht.

Dat heeft Stage Entertainment Nederland woensdag bekendgemaakt. Mamma Mia! is een musical met twintig nummers van de wereldberoemde Zweedse band Abba. De voorstelling vertelt over een alleenstaande moeder Donna die met haar dochter Sophie op een Grieks eiland woont. Als Sophie besluit te trouwen, nodigt zij de drie oude scharrels van haar moeder uit die mogelijk haar vader kunnen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Here we go again: Musical Mamma Mia! verlengd

De hoofdrollen in de nieuwe versie worden gespeeld door Antje Monteiro, Jolijn Henneman, Soy Kroon, Dieter Troubleyn, Zjon Smaal en Emiel de Jong. De musical trekt de afgelopen twee decennia over de hele wereld volle zalen en er is ook een filmversie gemaakt met onder meer Meryl Streep in de hoofdrol. Een vervolg op die film, getiteld Mamma Mia! Here We Go Again, verscheen vorig jaar.

In Nederland was Mamma Mia! al twee maal eerder te zien; in 2003 met Simone Kleinsma in de hoofdrol en in 2009 met Lone van Roosendaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore