Entertainment

Familie Michael Jackson blijft hem verdedigen

27 februari 2019 04:20 Aangepast: 27 februari 2019 07:55

Drie broers en een neef van Michael Jackson nemen het in een televisie-interview op voor de King of Pop. Jackie, Tito, Marlon en Taj Jackson beweren in de ochtendshow van CBS die woensdagochtend in de VS wordt uitgezonden dat de documentaire Leaving Neverland is gebaseerd op leugens.

"Mijn ooms grote fout was dat hij niet zag hoe dat kon overkomen. Hij is ten onder gegaan aan zijn naïviteit"

De familieleden hebben de docu niet gezien. Op de vraag van presentatrice Gayle King hoe ze er dan over kunnen oordelen, zegt Jackie: "Ik ken mijn broer. Ik ben de oudste, dat is mijn kleine broertje. Hij is niet zo. Ik ken Michael, ik weet waar hij voor stond. Hij wilde de wereld samenbrengen, kinderen blij maken. Zo'n mens was hij."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Heksenjacht op Michael Jackson gaat verder

Neefje Taj zegt te snappen dat het voor de buitenwereld verdacht klinkt dat Michael kinderen bij hem in bed liet slapen. "Ik snap heus wel hoe dat overkomt. Voor de buitenwereld is dat raar. Maar als je erbij bent geweest, gezien hebt dat hij gewoon films keek met de kinderen, dan weet je dat het onschuldig was. Mijn ooms grote fout was dat hij niet zag hoe dat kon overkomen. Hij is ten onder gegaan aan zijn naïviteit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Maakt de documentaire van Michael Jackson een einde aan zijn nagedachtenis?

In Leaving Neverland vertellen Wade Robson en James Safechuck over het jarenlange seksueel misbruik van Michael Jackson waar zij als kind slachtoffer van waren. Beide mannen verklaarden tijdens rechtszaken tegen de muzikant dat hij zich nooit ongepast had gedragen in hun bijzijn. In Leaving Neverland laten zij weten dat ze zich gedwongen voelden die verklaring af te leggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore