Entertainment

Jenny Arean wint Canadese prijs voor lhbt-film

22 februari 2019 18:32 Aangepast: 22 februari 2019 20:42

Jenny Arean heeft een Canadese prijs ontvangen voor haar rol in de Nederlandse film Gewoon vrienden. De 76-jarige actrice ontving op het Reel Out Queerfilm Festival in de stad Kingston de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in de competitie.

Dat heeft schrijver Henk Burger vrijdag bekendgemaakt. Het is de zesde award die de geliefde telefilm in ontvangst heeft mogen nemen. Eerder won het coming-of-ageverhaal onder meer de publieksprijs van het Perth International Queer Film Festival.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jenny Arean Ridder in orde Nederlandse Leeuw

De film, die vorig jaar in première ging op de NPO, vertelt over twee jongens (Josha Stradowski en Majd Mardo) die verliefd op elkaar worden. Arean vertolkt de bijrol van de lieve Amsterdamse oma van een van de verliefde gays.

Met name in de lhbt-gemeenschap kon Gewoon vrienden op lovende reacties rekenen, omdat coming-out of huidskleur van de personages in het verhaal geen prominente rol hebben. Gewoon vrienden is in Nederland nog terug te kijken op NPO Start.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jenny Arean zet vraagtekens bij talentenshows

De nieuwe reeks telefilms is deze week op de NPO te zien. Het thema is dit jaar familiefilms. Tot de hoogtepunten, die ook op NPO Start terug te kijken zijn, behoren de absurdistische komedie Het Irritante Eiland van de broers Tim en Wart Kamps en het ontroerende Hiernamaals van regisseur Willem Bosch.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore