Entertainment

Mandy Moore eenzaam in huwelijk met misbruikende ex

19 februari 2019 08:30 Aangepast: 19 februari 2019 09:29
Beeld © ANP

Mandy Moore voelde zich verloren en eenzaam in haar huwelijk met Ryan Adams. "De dynamiek was heel ongezond. Ik had totaal geen gevoel voor eigenwaarde en ik voelde me heel klein", zegt de actrice en zangeres, die haar ex vorige week beschuldigde van emotionele mishandeling en intimidatie, in de podcast van Marc Maron.

"Ik wist dat dit niet de persoon was bij wie ik hoorde te zijn"

Voor Mandy, die van 2009 tot 2016 getrouwd was met Adams, voelde het huwelijk alsof ze erin verdronk. "Het was onhoudbaar", vertelt de zangeres. "Ik was zo verdrietig en ik voelde me zo eenzaam bij hem. Ik wist dat dit niet de persoon was bij wie ik hoorde te zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mandy Moore beschuldigt ex van misbruik

De 34-jarige actrice zette haar carrière op een lager pitje, omdat haar relatie te veel tijd en aandacht kostte. "Ik deed wel kleine klussen, het is niet zo dat ik volledig stopte met werken. Maar het werd heel duidelijk dat thuis alles compleet instortte als ik aan het werk was", zegt ze. "Ik kon niet werken omdat ik constant aandacht moest besteden aan iemand die me nodig had en me niets anders liet doen."

Mandy trok het niet meer en ging weg bij Ryan. Met haar carrière ging het vervolgens ook beter. "Zes maanden later kwam This Is Us", zegt de actrice over de hitserie waarin ze een van de hoofdrollen vertolkt.

Naast Mandy deden zes andere vrouwen een boekje open over Ryan in The New York Times vorige week. Ze beschuldigen de zanger van seksueel machtsmisbruik. Ryan zou hen helpen met hun carrière in ruil voor seksuele handelingen. Een vrouw was destijds 13 jaar. De zanger, tegen wie na het artikel een onderzoek is gestart door de FBI, ontkent alle aantijgingen. "Ik ben niet perfect en ik heb veel fouten gemaakt, maar alles wat in het artikel staat, schokt mij en is onjuist."

RTL Boulevard/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore