Entertainment

Britse prins Philip niet vervolgd voor verkeersovertredingen

14 februari 2019 13:23 Aangepast: 14 februari 2019 13:34
Beeld © Getty Images

Prins Philip wordt niet vervolgd door justitie vanwege het auto-ongeluk dat hij heeft veroorzaakt. De Britse prins zou zijn lesje hebben geleerd en heeft ook zijn rijbewijs al ingeleverd. Voor het Britse Openbaar Ministerie is er daarom geen reden om hem nog te vervolgen.

De 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth veroorzaakte vorige maand een auto-ongeluk dichtbij landgoed Sandringham, een privé-eigendom van de koninklijke familie dicht bij het Engelse dorpje Norfolk. Twee auto's botsten hierbij op elkaar. De prins reed in op een andere auto, waarin twee vrouwen en een baby zaten. De ene vrouw kwam ervan af  met een gebroken pols, de ander zou lichtgewond zijn geraakt. De baby is gelukkig niets overkomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse prins Philip levert vrijwillig rijbewijs in na ongeluk

Vervolgens werd prins Philips een aantal dagen later betrapt op het rijden zonder gordel. Hiermee kwam hij weer in opspraak, omdat dit natuurlijk ook een overtreding is. Dit werd toen door het Openbaar Ministerie van Engeland onderzocht, maar wederom kwam er geen proces tegen de prins. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore