Entertainment

Alles wat je wil weten over Handmaid's Tale seizoen 3

12 februari 2019 16:14 Aangepast: 12 februari 2019 16:14
Beeld © Hulu Originals

The Handmaid's Tale is bijna terug voor het derde seizoen en er staat behoorlijk wat op het spel. Het tweede seizoen had namelijk een open einde. En, zoals je gewend bent van de serie, gebeurt altijd het meest onvoorspelbare.

"Wakker worden, Amerika"

Het is alweer een jaar geleden dat het tweede seizoen van The Handmaid's Tale eindigde. Destijds werd tot niemands verrassing bekendgemaakt dat er een derde seizoen aan zat te komen. Inmiddels is bekend wanneer deze zal verschijnen, namelijk vanaf 5 juni. En dat is niet alles, er komen zelfs drie afleveringen tegelijkertijd uit. Vervolgens zal je elke week een nieuwe aflevering kunnen verwachten. In totaal komen er namelijk 13 nieuwe episodes uit. 

1. De teaser trailer

Tijdens de Super Bowl kwam de eerste teaser van het derde seizoen uit. De tv-spot werd onthaald wegens de referentie aan de herselectie-video van Ronald Reagan uit 1984. The Handmaid's Tale staat bekend om de politieke ondertoon en de keuze voor deze referentie zal iets te maken hebben met de verkiezingen van 2020 in Amerika. "Wakker worden, Amerika." 

2. Junes kleren

In de teaser zien we dat June in het lichtgroen gekleed gaat. Dienstmaagden dragen altijd rood en Martha's altijd lichtgroen... Betekent dit dat June nu een Martha is? Of dat ze weer eens snode plannen heeft en undercover gaat? 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De horrorhoogtepunten van Handmaid's Tale seizoen 2

3. Het boek

Margaret Atwood is de schrijfster van het boek waar de serie op is gebaseerd. Nu is er maar één boek geschreven en deze is al volledig uitgewerkt in het eerste seizoen. De tweede installatie was dus al een voortgang hierop. De seriemaker geeft aan dat het toch wel écht gebaseerd is op wat Margaret heeft geschreven. Aan het einde van het boek zit namelijk een discussie over wat er 200 jaar na het verhaal is gebeurd. Dit is een hoofdstuk, maar genoeg om er weer een hele serie van te maken. "Het wordt misschien in een uiteenzetting behandeld, maar het komt nog altijd uit Margarets roman. We gaan niet voorbij het verhaal; we behandelen gewoon een deel van het verhaal een stuk langzamer dan zij," vertelt seriemaker Bruce Miller aan vakblad The Hollywood Reporter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Handmaid's Tale-actrice bevallen van zoontje

4. De schrijfster blijft zich bemoeien met de serie

Margaret kijkt iedere take en geeft soms wat ideeën over waar de serie heen wil. De maker van de serie geeft aan dat Margaret juist heel gemakkelijk is in verandering, omdat zij wil zien waar het programma allemaal naartoe zou kunnen. 

5. Er zouden zomaar 10 seizoenen kunnen komen

Seriemaker Bruce Miller heeft in een interview met The Hollywood Reporter aangegeven een plan te hebben om 10 seizoenen te maken van The Handmaid's Tale. Zo wil hij nieuwe werelden aangaan en kijken wat er gebeurt als Gilead bijvoorbeeld valt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Handmaid's Tale is beste internationale productie

6. Er komt een vervolg op The Handmaid's Tale

Schrijfster Margaret Atwood heeft aangegeven bezig te zijn met een vervolg op het verhaal. Het origineel kwam uit in de jaren '80, dus een dikke dertig jaar later komt er eindelijk een nieuw verhaal. Het boek zou uit moeten komen in september dit jaar. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`