Entertainment

Özcan Akyol duikt in nieuwe serie in wereld van lezersbrieven

08 februari 2019 15:35 Aangepast: 08 februari 2019 15:52
Beeld © ANP

Özcan Akyol gaat een nieuwe videoserie maken voor het AD en de regionale titels van de Persgroep. In de nieuwe webserie ‘Brieven met Eus’ gaat hij langs bij een aantal van deze gedreven brievenschrijvers. De eerste aflevering van de serie is vanaf zaterdag 9 februari te zien.

"De brievenpagina in de krant is mijn favoriet"

"De brievenpagina in de krant is mijn favoriet", stelt Özcan Akyol. "Het is een ideale manier om te kijken wat het sentiment in het land is. Sommige brieven zijn heel lief, andere juist gelardeerd met haat. Wat ik me altijd afvroeg: wie zitten er toch achter deze brieven? Wie zijn onze lezers? Daarom besloot ik ze op te gaan zoeken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Özcan Akyol gaat zich verdiepen in de voetbaljournalistiek

In de eerste aflevering van ‘Brieven met Eus’ gaat Özcan langs bij brievenschrijver Toon. Hij heeft al 40 jaar een abonnement op BN DeStem, de regionale krant van Zuid-West Brabant en een deel van Zeeland. Hij is niet altijd tevreden over de krant, maar blijft een trouwe lezer vanwege het regionale nieuws, vertelt hij aan Eus. Toon is het vaak oneens met Akyol zijn column en heeft meermaals aangedrongen op zijn ontslag. Özcan gaat graag een gesprek aan en is benieuwd of Toon er nog steeds zo over denkt na een ontmoeting.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`