Entertainment

BLØF wint Vlaamse muziekprijs MIA voor Zoutelande

07 februari 2019 23:37 Aangepast: 08 februari 2019 07:58
Beeld © ANP

BLØF heeft donderdagavond in Brussel een Music Industry Award (MIA) voor Hit van het Jaar gewonnen. BLØF kreeg de prijs voor de hit Zoutelande en deelt de prijs met de Belgische zangeres Geike Arnaert, die ook op het nummer is te horen.

De andere genomineerde nummers waren Crazy van Lost Frequencies & Zonderling, Ellie van Regi (feat. Jake Reese) en Verover mij van Niels Destadsbader.

Door de hit Zoutelande is het succes van BLØF in België afgelopen jaar in een stroomversnelling gekomen. Het duet met de Belgische zangeres Geike Arnaert stond zes weken op nummer 1 in België en werd platina. Eerder op de avond won BLØF in Amsterdam een 100% NL Award voor Meest gedraaide track. Ook werd BLØF uitgeroepen tot band van het jaar. De Zeeuwen waren niet aanwezig in Amsterdam om de prijzen in ontvangst te nemen, ze waren in Brussel om de MIA op te halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BLØF wint 100% NL Award voor Zoutelande

Niels Destadsbader kwam donderdag tijdens de uitreiking van de MIA's als grote winnaar uit de bus. Hij wist vijf nominaties te verzilveren: die van Album, Nederlandstalig, Pop, Solo man en Vlaams populair. Angèle nam drie MIA's mee naar huis. Ze triomfeerde in de categorieën Doorbraak, Artwork en Solo vrouw.

De MIA's werden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De muziekkenners van de Vlaamse radio- en tv-zenders en van de geschreven pers selecteerden per categorie vier genomineerden. Voor deze editie van de MIA's werden er 35 groepen en artiesten genomineerd.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`