Entertainment

Whoopi Goldberg neemt het op voor 'racistische' Liam Neeson

07 februari 2019 16:57 Aangepast: 07 februari 2019 17:20
Beeld © ANP

Whoopi Goldberg heeft het opgenomen voor de onder vuur liggende Liam Neeson. De actrice, die een goede vriendin is van de acteur, zegt in de Amerikaanse talkshow The View dat hij niet racistisch is. "Ik ken hem al behoorlijk lang, dat had ik wel herkend."

"Racisten zoenen niet met mensen van het ras dat ze haten"

Liam Neeson kwam eerder deze week onder vuur te liggen omdat hij zei ooit een willekeurige zwarte man in elkaar te hebben willen slaan nadat een vriendin van hem verkracht was door een zwarte man. De Ierse acteur werd uitgemaakt voor racist en ook werden er een televisieoptreden en een première afgezegd. "Het is toch niet verrassend dat iemand boos is en iemand wil aanvallen nadat iemand om wie hij geeft is aangevallen?", vindt Whoopi. "Hij realiseerde zich dat het te duister was voor zijn doen en hij zocht hulp."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liam Neeson zegt tv-interview af vanwege controverse

De onthulling van Liam, die niet aan zijn wraakgevoelens niet toegegeven, deed flink wat stof opwaaien op social media. De acteur werd bestempeld als racist en ook werd er opgeroepen zijn werk te boycotten.

Naast Whoopi hebben verschillende andere sterren het voor de acteur opgenomen. Brooklyn Nine-Nine-acteur Terry Crews zei op Twitter de woorden van Liam niet goed te praten, maar dat hij het erger vindt dat er mensen zijn die wel toegeven aan zulke gevoelens en er nooit eerlijk voor uitkomen. Volgens actrice Michelle Rodriguez kan de acteur onmogelijk een racist zijn omdat hij in de film Widows zoende met de zwarte actrice Viola Davis. "Racisten zoenen niet met mensen van het ras dat ze haten. En al helemaal niet op de manier waarop hij dat deed met zijn tong zo diep in haar keel."

De 66-jarige Liam reageerde eerder zelf ook al op de onthulling van zijn wraakpoging. De acteur stelde dat hij geen racist is en dat hij net zo hard een blanke man in elkaar had willen slaan als de dader blank was geweest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore