Entertainment

Tim Douwsma eert thuishaven in ‘Fryslân’

07 februari 2019 17:48 Aangepast: 07 februari 2019 17:48
Beeld © ANP

Zanger en presentator Tim Douwsma komt met een ode aan zijn geliefde provincie Friesland. Het nummer zal vrijdag 7 februari uitkomen en dat heeft een reden.

"Voor dit jaar schat ik de kansen klein in"

Vrijdag markeert namelijk de dag dat het de langste periode ooit is zonder Elfstedentocht. Het nummer Fryslân waaraan de zanger zelf heeft meegeschreven ligt hem aan het hart. “Alles waar Friesland voor staat komt terug in dit nummer. Mijn thuishaven verdient een song zoals deze en ik ben blij dat ik mijn trots voor Friesland in dit nummer kan verwerken”, aldus Tim.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tim Douwsma steekt de handen uit de mouwen

“De laatste keer dat de Elfstedentocht op natuurijs is geschaatst is bijna 22 jaar geleden. Ieder jaar weer hopen wij Friezen dat de tocht der tochten weer mag plaatsvinden. Voor dit jaar schat ik de kansen klein in, maar het moet er toch ooit een keer van komen”, laat Tim weten.

Elfstedentocht of niet, Tim heeft het alternatief al gevonden; een Elfsteden Kroegentocht. “Om de release van mijn single te vieren, roep ik alle kroegen en cafés in Friesland op mee te doen aan de Elfsteden Kroegentocht!”

Tim is momenteel druk bezig met een videoclip waarin Friesland uiteraard de hoofdrol speelt. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore