Entertainment

Simone Kleinsma speelt in Hello Dolly!

06 februari 2019 19:33 Aangepast: 06 februari 2019 20:26
Beeld © ANP

De Amerikaanse hitmusical Hello Dolly! keert terug naar Nederland. De hoofdrol van koppelaarster Dolly Levi wordt ditmaal gespeeld door Simone Kleinsma.

Dat meldde Albert Verlinde woensdag in het programma 6Inside. Bronnen melden BuzzE dat de nieuwe Nederlandse versie wordt gemaakt door De Theateralliantie en Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende. De musical zal vanaf februari 2020 in de Nederlandse theaters te zien zijn; de première is begin maart in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simone Kleinsma en William Spaaij hadden meteen een klik

De twee productiehuizen konden het nieuws woensdagavond niet bevestigen. Simone Kleinsma is woensdagavond wel te gast in het programma RTL Late Night.

De musical Hello Dolly! vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simone Kleinsma koninklijk onderscheiden

Hello Dolly! werd in het seizoen 2005-2006 voor de laatste maal in Nederland opgevoerd, toen met Willeke Alberti in de hoofdrol. De musical was onlangs op Broadway een gigantische hit met Bette Midler in de titelrol. Het is nog niet bekend wie in Nederland de mannelijke hoofdrol van Horace Vandergelder gaat spelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore