Entertainment

Populaire Netflix-serie Sex Education krijgt tweede seizoen

01 februari 2019 15:50 Aangepast: 01 februari 2019 15:50
Beeld © Netflix

Er wordt een tweede seizoen gemaakt van de Netflix-serie Sex Education. Begin dit jaar kwam het eerste seizoen van de serie online. Naar schatting is de serie 40 miljoen keer bekeken binnen de eerste maand.

In de serie volgen we de 16-jarige Otis, gespeeld door Asa Butterfield, wiens moeder een sekstherapeute is. Op de middelbare school heeft Otis het zwaar, maar hij weet zichzelf omhoog te werken op de sociale ladder door het beroep van zijn moeder uit te oefenen onder zijn medescholieren. Dit levert enorm grappige scènes op, waarin openlijk over seks wordt gesproken. Zijn moeder Jean, gespeeld door Gillian Anderson, maakt het leven van de tiener ondertussen niet makkelijker. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gillian Anderson speelt Thatcher in The Crown

Het eerste seizoen werd enorm goed ontvangen door critici. Dit had voornamelijk te maken met de open gesprekken over seksualiteit, relaties en identiteit onder tieners. Ook de vrouwvriendelijkheid en de verfrissende manier waarop het verhaal werd gebracht, is geprezen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix komt met komische nieuwe serie Sex Education

Het tweede seizoen zal aankomend voorjaar opgenomen worden en weer bestaan uit acht afleveringen. Het lijkt erop dat dezelfde cast zal terugkeren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore