Entertainment

Evers Staat Op wint Gouden RadioRing

31 januari 2019 21:35 Aangepast: 31 januari 2019 22:35
Beeld © ANP

Het radioprogramma Evers Staat Op (Radio 538) heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2018 gewonnen, de jaarlijkse publieksprijs voor het beste radioprogramma. "Fantastisch dat we hem nu krijgen, nu we het eigenlijk niet meer maken."

Edwin Evers nam de prijs in ontvangst en kreeg een staande ovatie van zijn radiocollega's. "Wauw. Ik ben echt super blij", zo reageert hij. "We wonnen onze eerste RadioRing in 2006. Echt fantastisch dat we hem nu krijgen voor iets wat we nu eigenlijk niet meer doen."

'Nieuwe ritme bevalt goed'

Op 21 december stopte het programma Evers Staat Op na 4088 uitzendingen. Daarmee kwam ook een einde aan het vroege opstaan voor Evers. "Veel mensen vroegen vanavond aan me hoe het nieuwe ritme bevalt. Nou, dat bevalt goed. Ik verveel me nog geen moment."

Tijdens het Radio Gala in Theater Gooiland in Hilversum reikte Humberto Tan de prijs uit. De andere kanshebbers waren de radioprogramma's Somertijd (Radio 10), Vroege Vogels (NPO Radio 1), The Friday Move (BNR) en Club Ondersteboven van Slam!.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marieke Elsinga wint Zilveren RadioSter

De Gouden RadioRing werd donderdag voor de dertiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de Gouden RadioRing naar het programma Ekdom in de ochtend van Gerard Ekdom op NPO Radio 2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore