Entertainment

Ryanne: 'Waarom zou ik in vredesnaam een man willen worden?'

31 januari 2019 20:49 Aangepast: 31 januari 2019 21:03
Beeld © ANP

Ryanne van Dorst is toch geen geslachtsoperatie ondergaan. Dat laat ze weten op haar Instagram nadat ze er eerder op hintte wel voortaan door het leven te gaan als man.

"Wat een woordgrapje al niet teweeg kan brengen"

In een video vertelt Ryanne dat ze geen geslachtsveranderende operatie is ondergaan. Dat vertelt ze niet zelf, maar laat ze oplezen door een computer. Het zijn namelijk haar amandelen waaraan ze geopereerd is.

De presentatrice peinst er niet over om voortaan als man door het leven te gaan. "Waarom zou ik in vredesnaam een man willen worden? Moet je eens om je heen kijken wat voor een pestbende die ervan hebben gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ryanne van Dorst lijkt geslachtsverandering te zijn ondergaan

Eerder vandaag plaatste Ryanne een kiekje vanuit het ziekenhuis. "Eindelijk een echte vent!", luidde het onderschrift. De manager van de presentatrice bleef een beetje vaag over de reden van het ziekenhuisbezoek. Volgens hem zou de foto en tekst voor zich spreken.

Ryanne legt nu uit dat het om een grap gaat. "Heel erg bedankt voor al jullie medeleven en beterschapswensen. Wat een woordgrapje al niet teweeg kan brengen."

Ryanne is geboren als hermafrodiet, wat betekent dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken had. Op advies van een dokter is op jonge leeftijd de keuze gemaakt om als meisje door het leven te gaan. De presentatrice heeft haar verhaal voor het eerst gedaan in het programma Geslacht!. Hieruit bleek dat Ryanne zich weleens vrouwelijk voelt, maar ook weleens mannelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore