Boulevard

Sylvia Hoeks speelt in korte film Ridley Scott

31 januari 2019 15:43 Aangepast: 31 januari 2019 16:20
Beeld © ANP

De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks speelt de hoofdrol in een nieuwe, zes minuten durende commercial die regisseur Ridley Scott heeft gemaakt. Het gaat om een korte film voor Turkish Airlines. Hoeks speelt in The Journey, zoals de titel luidt, een vrouw met een speciale opdracht in Istanbul. Zondag tijdens de Super Bowl is een deel van de commercial te zien.

Haar agent heeft een bericht hierover in Turkse media bevestigd. De film is vorig najaar opgenomen. The Journey gaat zondag in première tijdens de Super Bowl, een van de meest bekeken tv-programma’s van het jaar in de VS. Turkish Airlines pakt groot uit omdat de luchtvaartmaatschappij in 2019 haar 85e verjaardag viert. De volledige versie van The Journey komt zondagavond online.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sylvia Hoeks tekent bij grote agency in Hollywood

Het is voor de 81-jarige Ridley Scott, bekend van grote hits als Alien en Gladiator, voor het eerst in zo’n twintig jaar dat hij een commercial draait. Ridley werkte eerder met Sylvia samen voor Blade Runner 2049, een film die hij produceerde. Het gerucht gaat dat Sylvia ook de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe thriller Queen & Country, al is dat nieuws nog niet bevestigd.

Sylvia maakt de afgelopen jaren snel naam in Hollywood. Behalve in Blade Runner II speelde zij ook een belangrijke rol in The Girl in the Spider’s Web, het vervolg op megahit The Girl in the Dragon Tattoo. Binnenkort gaat zij onder meer spelen in een Belgisch-Amerikaanse serie over de Nederlandse actrice Sylvia Kristel.

`