Entertainment

Kijkers lopen weg met moeders in Steenrijk, Straatarm

31 januari 2019 11:26 Aangepast: 31 januari 2019 19:34
Beeld © ANP

Vol bewondering zag tv-kijkend Nederland gisteravond hoe alleenstaande moeders Sascha en Jamie van leven ruilden in het programma Steenrijk, Straatarm. Hoewel de dames compleet andere huishoudboekjes hebben, blijken ze tóch ontzettend veel gemeen te hebben. En als er op Twitter positief wordt gereageerd, is er iets moois aan de hand.

In tegenstelling tot hun levensstijl, blijkt bij nader inzien dat de twee dappere vrouwen ontzettend veel op elkaar lijken. Beide moeders hebben een moeilijke periode achter de rug en staan er nu alleen voor. Zo is de welvarende Jamie enkele jaren geleden gevlucht voor haar ex, Dean Saunders. De situatie liep zo uit de hand dat ze zelfs tijdelijk op onderduikadressen en Blijf van mijn Lijf-huizen verbleef. Inmiddels heeft ze haar leven weer compleet op de rit en is haar portemonnee goed gevuld. Samen met haar zesjarige zoontje London, en de au pair, geniet ze dan ook van een luxe leven zonder grenzen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers geëmotioneerd door aflevering Steenrijk, Straatarm

Jamie weet dus hoe het is om in armoede te leven en kan zich vinden in het verhaal van Sascha.  Sascha is een alleenstaande moeder van twee kinderen, Lara en Luuk. Na het vertrek van haar ex bleef ze met lege handen achter en raakte ze haar baan en woning kwijt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dankbaarheid in eerste aflevering Steenrijk, Straatarm

Op Twitter is veel respect voor de sterke vrouwen. Zo vinden kijkers het bewonderingswaardig dat Jamie zonder te aarzelen geld terugstopt in de pot, omdat ze maar met zijn tweetjes zijn. Het gezin van Sascha moet het doen van 75 euro per week. Geld om leuke dingen te doen met haar kinderen is er dan ook niet. Ook kan Jamie rekenen op flink wat positieve reacties, omdat ze continue benadrukt hoe belangrijk ze het vindt dat haar zoontje ook deze kant van de maatshappij ziet.

Maar ook Sascha wordt overspoeld met complimenten. Mensen zijn vooral onder de indruk van haar positieve instelling. Hoewel ze amper iets te besteden heeft, heeft ze toch een warm thuis gecreëerd voor haar kinderen.

Steenrijk, straatarm is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore