Entertainment

Angela Groothuizen onder vuur na opmerking over Lisette in HGT

29 januari 2019 16:00 Aangepast: 29 januari 2019 16:19
Beeld © YouTube: Holland's Got Talent

Angela Groothuizen heeft de nodige kritiek over zich heen gekregen na een uitspraak in Holland's Got Talent. Instagrammer Emma Wagemans vindt namelijk dat Lisette Brillemans, die voor de vijfde keer mee deed aan de talentenjacht, is beledigd door het jurylid.

"Dit is echt gewoon discriminatie"

Toen Lisette opkwam drukte mede-jurylid Dan Karaty haar meteen weg. Angela reageerde verbaasd en vroeg Dan: "Ken je hem?", dit schoot bij Emma in het verkeerde keelgat.

In inmiddels verwijderde Instagram stories reageerde Emma met: "Ken je hem? Serieus. Serieus, Angela Groothuizen? Heb je een klap van de molen gehad? Niet elke transgender op de wereld, zoals ik bijvoorbeeld, heeft het geluk om vroeg te kunnen beginnen en support te krijgen van jongs af aan. Voor dit soort mensen die laat begonnen zijn, waarbij je het misschien aan de stem hoort, gaat het vaak gepaard met heel veel pijn, gezeik en ellende." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela heeft nog altijd nare smaak aan 'ontslag' The Voice

Emma vervolgt haar verhaal met dat ze niet begrijpt waarom Angela onderscheid maakt tussen transgenders. "Je kunt al het respect van de wereld hebben voor Loiza, voor mij, voor Jessie Maya (...) maar op het moment dat je geen respect toont voor iemand die een ongelukkiger traject heeft gehad, dat zegt iets over de kortzichtigheid van jou."

Ook over RTL, die de talentenjacht uitzendt heeft ze geen goed woord over. "Ik ben echt disgusted gewoon. Dit is echt gewoon discriminatie in de dop en RTL 4 pleurt het er gewoon op. Mensen lachen en denken dus dat het allemaal oké is om grapjes te maken over transgenders met een grovere wenkbrauw of zwaardere stem, maar het is gewoon pure discriminatie. Vooral van Angela Groothuizen valt het me erg tegen. Met twee kinderen. Wees blij dat jouw kinderen daar niet doorheen hoeven te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele auditie zorgt voor gouden ticket in Holland's Got Talent

Lisette blijkt echter helemaal geen transgender te zijn:  "Dat is een verhaal dat Gordon de wereld in heeft gebracht en dat sindsdien een eigen leven is gaan leiden. Ik ben gewoon een vrouw.” Tijdens een van haar eerdere deelnames was er op social media ook al veel te doen omtrent haar geslacht. Holland's Got Talent reageerde destijds zelf op twitter om het verhaal uit de wereld te helpen. 

Bekijk hieronder de desbetreffende auditie: 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pietje steelt de harten van de Holland's Got Talent-jury

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`