Entertainment

Ontroerende auditie in Amerikaanse Got Talent

29 januari 2019 14:00 Aangepast: 29 januari 2019 15:56
Beeld © Getty Images

Kechi Okwuchi raakt als tiener betrokken bij een vliegtuigcrash, die aan 107 mensen het leven kostte. Hoewel de zangeres sindsdien door het leven gaat met ernstige brandwonden, weerhoudt dit haar er niet van om haar dromen achterna te gaan. En dan ben je bij America’s Got Talent: The Champions op de goede plek.

"Het enige waar ik spijt van heb is dat ik jou nooit een Golden Buzzer heb gegeven"

Slechts zestien jaar is Kechi als haar vliegtuig boven Nigeria neerstort. Slechts twee mensen aan boord overleven de ramp, waarvan Kechi er eentje is. Lange tijd vrezen dokters voor haar leven, want tijdens het ongeluk loopt Kechi over haar hele lichaam derdegraads brandwonden op.

 

Maar de dappere vrouw redt het en besluit in 2017 dat ze niet door het leven wil als slachtoffer. Daarom doet ze auditie voor de reguliere versie van America's Got Talent. Haar auditie gooit hoge ogen bij de jury, en het talent weet het dan ook ver te schoppen. 

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Wauw: 11-jarige Ripley blaast de Holland's Got Talent-jury omver

Ze weet zich tot de finale te knokken, maar ziet de eerste plaats nét door haar vingers glippen. Nu probeert ze het nog een keer, en met succes! In America’s Got Talent: The Champions krijgen voormalige winnaars en finalisten uit diverse landen de kans om zich nogmaals te bewijzen. Een kans die Kechi met beiden handen aanpakt: “Deze show heeft me geleerd dat er een leven is na de brandwonden. Ik heb het gevoel dat ik dit verschuldigd ben aan de kinderen die hun leven lieten bij de ramp, om hen trots te maken."

 

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Nederlander in kwartfinale van Spaanse Got Talent

Tijdens haar auditie zingt ze het nummer You Are The Reason van Adam Scott. De jury is zó onder de indruk dat Simon Cowell haar verrast met een Golden Buzzer, waardoor ze zich rechtstreeks plaatst voor de finale. "Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik jou nooit een Golden Buzzer heb gegeven. Wil je weten wat een kampioen is? Dit is een kampioen." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore